fbpx

ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0: “Τελείωσε” το ματς σε πέντε λεπτά

ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0: “Τελείωσε” το ματς σε πέντε λεπτά

Η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον ΟΦΗ στην «Αγιά Σοφιά» και παρέμεινε στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Ο Λιβάι Γκαρσία άνοιξε το σκορ στο 6’ με πέναλτι και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς διπλασίασε τα τέρμα της ομάδας του στο 11’. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Πέτρος Μάνταλος στο 60’. Η Ένωση έφτασε τους 28 βαθμούς και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ ο ΟΦΗ έμεινε στους επτά βαθμούς και βρίσκεται στη 14η θέση της βαθμολογίας. Αυτή ήταν η ένατη φετινή νίκη της ΑΕΚ, η οποία επέστρεψε στα τρίποντα μετά την ισοπαλία 1-1 στην Τρίπολη. Ο ΟΦΗ γνώρισε την έβδομη φετινή του ήττα.

Η παράταξη των δυο αντιπάλων

Η ΑΕΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-4-2 και τον Αθανασιάδη στην εστία. Οι Μουκουντί και Μήτογλου ήταν οι δυο κεντρικοί αμυντικοί της Ένωσης, με τους Χατζισαφί και Σιντιμπέ στα άκρα της άμυνας. Οι Πινέδα και Γιόνσον ήταν οι δυο κεντρικοί μέσοι, με τους Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ ήταν οι δυο πλάγιοι μέσοι. Οι Μάνταλος και Γκαρσία ήταν οι δυο επιθετικοί της Ένωσης.

Από την άλλη πλευρά, οι Κρητικοί παρατάχθηκαν με 4-3-3 και τον Μανδά στην εστία και τους Διαμαντή και Βούρο στο κέντρο της άμυνας. Οι Θοράρινσον και Λάρσον ήταν οι δυο πλάγιοι μπακ. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Περέα, Ντιουσέ και Μεγιάδο, ενώ οι τρεις της επίθεσης ήταν οι Τζου, Μπαλογιάννης και Γκερέρο.

Μπήκε δυνατά και καθάρισε από νωρίς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση δυνατά και πίεση από την αρχή τον ΟΦΗ. Οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με το πέναλτι που κέρδισε ο Νορντίν Άμραμπατ στο 5’ και μετέτρεψε σε γκολ ο Λιβάι Γκαρσία στο 6’. Ο ποδοσφαιριστής από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο έφτασε τα επτά γκολ σε δώδεκα εμφανίσεις. Πέντε λεπτά αργότερα (11’) ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και ουσιαστικά «καθάρισε» την αναμέτρηση για την Ένωση. Αυτό ήταν το τέταρτο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα για τον Σέρβο παίκτης της ΑΕΚ, σε έντεκα εμφανίσεις. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν και σε τρίτο γκολ, πριν το τέλος του ημιχρόνου, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο και δημιουργώντας ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία. Ο Πέτρο Μάνταλος σημείωσε το τρίτο γκολ της Ένωσης στο 60’ και σκόραρε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, μετά από δώδεκα συμμετοχές. Το σκορ του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στον Ματίας Αλμέιδα να κάνει αλλαγές και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες, όπως οι Μιχάλης Κοσίδης και Θεοδόσης Μαχαίρας. Οι «κιτρινόμαυροι» κράτησαν εύκολα το 3-0 και τη νίκη.

Η ΑΕΚ τελείωσε τον αγώνα με 56% κατοχή μπάλας και 25/9 τελικές, έναντι 11/1 των φιλοξενούμενων. Παράλληλα, οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα είχαν 83% στην ακρίβεια πασών στην αναμέτρηση και 12/5 κόρνερ.

Διαιτητές: Αριστομένης Κουτσιαύτης
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Καλαμπόκης, Παντελής Σπυρόπουλος
4ος Διαιτητής: Δημήτριος Μαλούτας
Κίτρινες: Θοράρινσον

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Πινέδα (Γαλανόπουλος 66’), Γιόνσον, Άμραμπτ, Γκατσίνοβιτς (Αραούχο 66’), Μάνταλος (Μαχαίρας 70’), Γκαρσία (Κοσίδης 87’).

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Διαμαντής (Πασαλίδης 83’), Θοράρινσον, Λάρσον, Περέα (Στάικος 74’), Ντιουσέ (Νέιρα 83’, Μεγιάδο, Τζου (Ντίκο 66’), Μπαλογιάννης, Γκερέρο (Ντουρμισάι 66’).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο