fbpx

Τέλος οι Ισπανοί διαιτητές σε ελληνικούς αγώνες

Τέλος οι Ισπανοί διαιτητές σε ελληνικούς αγώνες

O πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος μιλώντας για το επίπεδο της διαιτησίας στην Σούπερ Λίγκα 1 δήλωσε ότι «εγώ δεν έχω δει να λάμπουν σαν αστέρια οι ξένοι διαιτητές σε σχέση με τους Έλληνες. Δεν έχω δει τέτοια διαφορά. Φέτος τα παράπονα είναι λιγότερα και το επίπεδο είναι καλύτερο. Αυτό μου λένε όλοι όσοι ρωτάω. Είστε βέβαιοι ότι ένας Γερμανός, ένας Γάλλος, ένας Ιταλός, θέλει να έρθει στην Ελλάδα; Να έρθει εδώ και να τον λένε λαμόγιο, να τον λένε στημένο;».

Και πράγματι έτσι είναι. Οι ξένοι διαιτητές από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν επιθυμούν να έρθουν να σφυρίξουν στην ΣΛ1. Και ήδη μάλιστα μία μεγάλη ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει ενημερώσει την ΚΕΔ ότι δεν θα ξαναστείλει διαιτητή της να διευθύνει παιχνίδι ελληνικών ομάδων. Πρόκειται για την Ισπανική Ομοσπονδία, η οποία πήρε αυτή την απόφαση μετά τα όσα έγιναν στον περσινό τελικού του κυπέλλου μεταξύ του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ. Διαιτητής ήταν μία από τις κορυφαίες σφυρίχτρες στην Ευρώπη, ο Αντόνιο Λαόθ, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση του τελικού και πρότεινε να μην ξαναπάει Ισπανός για παιχνίδι ελληνικού πρωταθλήματος ή κυπέλλου. Κι αυτό έγινε.

Ο Λαόθ μεταξύ άλλων ανέφερε το περιστατικό με την πέτρα που χτύπησε τον Αϊτόρ. Ο τελικός διεκόπη για περίπου 25 λεπτά και συγκεκριμένα λίγα δευτερόλεπτα αφότου ο Αϊτόρ έκανε το 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ο Ισπανός επιθετικός μόλις σκόραρε κινήθηκε προς την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ. Τότε του πέταξαν μία πέτρα η οποία τον χτύπησε στο χέρι. Ο Ισπανός Λαόθ αποφάσισε να διακόψει το ματς και να οδηγήσει τους παίκτες στα αποδυτήρια. Ο Αϊτόρ έδειχνε να πονάει. Στη συνέχεια έπεσε κάτω πιάνοντας το χέρι του. Με τη βοήθεια των συμπαικτών του σηκώθηκε για να πάει προς τον πάγκο της ομάδας του. Από τον πάγκο του ΠΑΟΚ μπήκαν παίκτες και του ζήτησαν τον λόγο. Υπήρξε μεγάλη ένταση με τον Βεϊρίνια και τους παίκτες του τριφυλλιού με τους ψυχραιμότερους να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα ενώ η κάμερα έπιασε τον Λαόθ να πηγαίνει με την πέτρα στα αποδυτήρια.

Ελληνικά ποδοσφαιρικά μεγαλεία…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο