fbpx

Μουντιάλ-1990-Ιταλία: Οι λυγμοί του Μαραντόνα και το ψεύτικο πέναλτι

Μουντιάλ-1990-Ιταλία: Οι λυγμοί του Μαραντόνα και το ψεύτικο πέναλτι

Το βράδυ της 8ης Ιουλίου παρατάχθηκαν στο «Ολίμπικο» της Ρώμης η Αργεντινή και η Γερμανία, σε μια επανάληψη του προ τετραετίας τελικού στο Μουντιάλ του Μεξικού. Όσοι όμως περίμεναν ανάλογες συγκινήσεις, ακόμη… περιμένουν, καθώς μιλάμε για έναν από τους χειρότερους τελικούς στην ιστορία του θεσμού.

Οι Γερμανοί πίεζαν, ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Η Αργεντινή με σημαντικές απουσίες (οι Χούλιο Ολαρτικοετσέα, Ρικάρντο Χιούστι και Κανίγια δεν ήταν διαθέσιμοι λόγω τραυματισμού και τιμωρίας) ήθελαν να φτάσουν στον τελικό στα πέναλτι, ποντάροντας στο… άστρο του Γκοϊκοετσέα. Κι όμως το τελευταίο ματς της διοργάνωσης δεν κρίθηκε στα πέναλτι αλλά στο… πέτσινο πέναλτι (το πήρε ο Φέλερ από tον Σενσίνι), που σφύριξε υπέρ των Γερμανών στο 85ο λεπτό ο Μεξικάνος διαιτητής Εδουάρδο Κοντεζάλ, ο οποίος στο 64’ είχε αποβάλει τον Μονσόν.

Ο Αντρέας Μπρέμε ήταν αυτός που ευστόχησε από την άσπρη βούλα απέναντι στον Γκοϊκοϊτσέα, σουτάροντας με το κακό του πόδι το δεξί, θέλοντας να μπερδέψει τον Αργεντινό πορτιέρε που ήταν… μανούλα στις αποκρούσεις. Η Αργεντινή τελείωσε τον αγώνα με 9 παίκτες λόγω αποβολής του Ντεσότι, ενώ η εικόνα του Μαραντόνα να κλαίει μετά το σφύριγμα της λήξης για τον χαμένο τελικό της ομάδας του έμεινε σαν τελευταία εικόνα του Μουντιάλ της Ιταλίας που έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα χειρότερα Παγκόσμια Κύπελλα όλων των εποχών.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 1-0

Στάδιο: Ολίμπικο, Ρώμη Θεατές: 73.600
Διαιτητής: Εδουάρδο Κοντεζάλ (Μεξικό)
Σκόρερ: 85’ πεν. Μπρέμε

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ίλγκνερ, Μπέρτχολντ (72’ Ρόιτερ), Μπρέμε, Αουγκεντάλερ, Κόλερ, Μπούχβαλντ,Λιτμπάρσκι, Χέσλερ, Φέλερ, Ματέους, Κλίνσμαν.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Γκοϊκοετσέα, Ρουγκέρι (46’ Μονζόν), Σενσίνι, Σιμόν, Σερισουέλα, Λορέντσο,Μπουρουσάγα (54’ Καλντερόν), Μπασουάλδο, Ντεσότι, Μαραντόνα, Τρόλιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο