fbpx

Γιατί o ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός δεν μπορεί να ακολουθήσει το δρόμο του μπασκετικού Ολυμπιακού

Γιατί o ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός δεν μπορεί να ακολουθήσει το δρόμο του μπασκετικού Ολυμπιακού

Ο στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννης Βρέντζος, στα αποδυτήρια της Λεωφόρου μετά το τέλος του ντέρμπι των «αιωνίων αντιπάλων», δήλωσε ότι «προσωπική μου πρόταση είναι να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα και παράλληλα θα προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια όπου θα αναδείξει το μέγεθος της διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού λίγη ώρα αργότερα από τις γηπεδικές εγκαταστάσεις του Ρέντη δήλωσε ότι «από την ώρα που έληξε το ματς έχουμε λάβει χιλιάδες μηνύματα αγανάκτησης από τους οπαδούς μας, οι οποίοι θέλουν να σταματήσει αυτό το τσίρκο, αυτό που όλοι βλέπουμε. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Με το να μην συμμετέχει ο Ολυμπιακός σε αυτή την παρωδία.

Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Εγώ προσωπικά έχω μάθει να μάχομαι. Έχω μάθει στα δύσκολα από μικρός, έχω μάθει να αλλάζω τις καταστάσεις όταν χρειάζεται να αλλάξουν και μέχρι σήμερα τις περισσότερες φορές είμαστε νικητές. Το ίδιο πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί και φέτος, αλλά αυτό που θα κάνουμε είναι ότι θα έχουμε ένα Διοικητικό Συμβούλιο, θα ακούσουμε ακριβώς τις απόψεις και των μελών του ΔΣ και του κόσμου και θα αποφασίσουμε».

Ο Β. Μαρινάκης με τη δήλωση του έδειξε πως θα επιχειρήσει να αλλάξει τις διοικητικές ισορροπίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν σηκώνει λευκή πετσέτα. Δεν είναι δηλαδή υπέρ της αποχώρησης από το πρωτάθλημα.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι… μπάσκετ. Ο μπασκετικός Ολυμπιακός αποχώρησε από την Α1, αλλά δεν διαλύθηκε. Κράτησε την ομάδα σε υψηλό επίπεδο, καθώς αγωνιζόταν στην Ευρωλίγκα. Στο ποδόσφαιρο όμως, αν μία ομάδα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα δεν μπορεί να αγωνιστεί στις διοργανώσεις της UEFA. Στην ουσία θα καταστραφεί οικονομικά.
Οι ποδοσφαιριστές της θα καταθέσουν προσφυγή και θα μείνουν ελεύθεροι και τα έσοδα της ΠΑΕ θα μηδενιστούν. Ολα αυτά τα γνωρίζει καλά ο Β. Μαρινάκης και γι’ αυτό τόνισε ότι «…εγώ προσωπικά έχω μάθει να μάχομαι. Έχω μάθει στα δύσκολα από μικρός, έχω μάθει να αλλάζω τις καταστάσεις…».

Είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα ήθελε να αλλάξουν τα διοικητικά δεδομένα στην ΕΠΟ, αλλά κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση δείχνει να είναι ανέφικτο. Την ανατροπή δεδομένων επιχείρησε και η κυβέρνηση, αλλά δεν τα κατάφερε.Ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν άντεξε στην ηλεκτρική προεδρική καρέκλα της ΕΠΟ και αποχώρησε. Στην ουσία παραιτήθηκε επειδή δεν μπορούσε να διοικήσει την Ομοσπονδία.

Η τοξικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο χτυπάει κόκκινο και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα πάει αυτή η κατάσταση στην τρέχουσα περίοδο. Ο Β. Μαρινάκης αναφερόμενος στη διαιτησία του ντέρμπι δήλωσε ότι «είναι μια από τις μεγαλύτερες σφαγές στην ιστορία και από το πρώτο λεπτό. Με έναν στημένο διαιτητή, μία στημένη ομοσπονδία στην οποία λειτουργεί το παρακράτος, το οργανωμένο έγκλημα και αυτό είναι λυπηρό και για αυτό πάνε από το κακό στο χειρότερο τα πράγματα το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Απαντες το δέχονται ότι έχει πιάσει πάτο και δεν μπορεί να ξεκολλήσει από εκεί. Η παρέμβαση των υπερκείμενων αρχών απέτυχε, οπότε FIFA και UEFA δεν πρόκειται να επιστρέψουν για να σώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οτι γίνει, πρέπει να γίνει εσωτερικά και γι’ αυτό το μέλλον στην Σούπερ Λίγκα 1 μυρίζει… μπαρούτι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο