fbpx

Παναθηναϊκός–Ολυμπιακός 1-1: Με πέναλτι στο 103′ (!) οι “πράσινοι” γλίτωσαν την ήττα από τον ανώτερο “αιώνιο αντίπαλο” τους (pics)

Παναθηναϊκός–Ολυμπιακός 1-1: Με πέναλτι στο 103′ (!) οι “πράσινοι” γλίτωσαν την ήττα από τον ανώτερο “αιώνιο αντίπαλο” τους (pics)

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ντέρμπι της Λεωφόρου, καθώς ο καλύτερος Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 84′, ωστόσο ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι στο 98′ με το οποίο τον ισοφάρισε στο 103′(!) ο Σπόραρ (1-1). 

Στο πέναλτι υπέπεσε ο Αβιλα και η απόφαση του Δανού ρέφερο Γιάκομπ Κέλετ αμφισβητήθηκε έντονα από τους ερυθρόλευκους…

Οι ενδεκάδες των «αιωνίων αντιπάλων» δεν είχαν εκπλήξεις. Οι πράσινοι παρατάχθηκαν με το αγαπημένο 4-3-3 του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ποντάροντας στην αμυντική λειτουργία της ομάδας που της έχει δώσει αβαντάζ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Ο Μίτσελ από την πλευρά του ήθελε η ομάδα του να έχει την κατοχή της μπάλας για να μπορέσει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Σε αυτό το πλάνο του πόνταρε στην τετράδα των Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μπιέλ και Χάμες Ροντρίγκες. Και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ντέρμπι και έψαχναν από τα πρώτα λεπτά να απειλήσουν, εκμεταλλευόμενες τη γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση.

Κλασικές ευκαιρίες ο Ολυμπιακός

Στο πρώτο ημίωρο οι ερυθρόλευκοι έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες. Οι αντίπαλοι τους είχαν περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας, αλλά οι παίκτες του Μίτσελ ήταν πολύ καλά διαβασμένοι και με γρήγορες πάσες έβγαιναν στην επίθεση και δημιουργούσαν φάσεις για γκολ.

Μόλις στο 2′ ο Μασούρας βρέθηκε σε θέση βολής, ωστόσο πριν… εκτελέσει τον Μπρινιόλι του έκλεψε την μπάλα ο Μάγκνουσον. Στο 4′ ο Τσέριν πέρασε κάθετη πάσα στον Βέρμπιτς, αυτός δεν έκανε καλό κοντρόλ και ο Παπασταθόπουλος πρόλαβε και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 12′. Ο Αβιλα ξεπέρασε το εμπόδιο του Μάγκνουσον, έστρωσε την μπάλα στον αμαρκάριστο Μπιέλ, ο οποίος είχε την εστία… πιάτο, αλλά σούταρε πάνω στο σώμα του Σάντσες.

Στο 24′ χάθηκε η δεύτερη σπουδαία ευκαιρία. Ο Μπακαμπού «σέρβιρε» την μπάλα στον Χάμες, το συρτό σουτ του οποίου έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ ο Μπρινιόλι. Στο 29′ ο Παλάσιος σκόραρε, όμως υποδείχθηκε (σωστά) σε θέση οφσάιντ. Στο 31′ ο Ολυμπιακός απείλησε και πάλι. Ο Μασούρας έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Μπρινιόλι εκτινάχθηκε και έδιωξε την μπάλα κόρνερ.

Φάση από το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Το ντέρμπι είχε ρυθμό και ένταση και στο 35′ ο Παλάσιος έβγαλε σέντρα – ξυραφιά, ο Πασχαλάκης ακούμπησε την μπάλα προ του Βέρμπιτς και γλίτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα. Στο 40′ ο Σλοβένος επιθετικός βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά ο Ντόη «καθάρισε» την φάση. Στο 43′ ο Μπιέλ πέρασε εξαιρετική πάσα στον Μασούρα που κλείστηκε, η μπάλα κατέληξε στον Εμβιλά που ήταν άστοχος.

Στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός ήταν πιο επικίνδυνος και θα μπορούσε να ανοίξει στο σκορ. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή μπάλας, αλλά δεν μπήκαν στο παιχνίδι οι Βέρμπιτς και Σκόραρ.

Κίνηση και ατυχία

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αντικατέστησε τον Σάντσες με τον Κώτσιρα, ο οποίος παίρνει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν νέα κλασική ευκαιρία στο 49′. Ο Μπακαμπού πάσαρε μέσα στην περιοχή στον Μπιέλ, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός γκολκίπερ ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του τριφυλλιού. Ο Παναθηναϊκός στάθηκε άτυχος, καθώς στο 53′ έχασε με μυϊκό τραυματισμό τον πιο φορμαρισμένο επιθετικό του, τον Παλάσιος. Στο ματς πέρασε ο Κουρμπέλης, ο οποίος πέρασε στα χαφ και ο Μπερνάρ αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Άλλες τρεις ευκαιρίες

Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν το γκολ και στο 59′ ο Παπασταθόπουλος σούταρε με καλές προϋποθέσεις, όμως ήταν άστοχος. Η πίεση συνεχιζόταν και στο 61′, μετά από κόρνερ του Χάμες, ο Μασούρας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με τον Μπρινιόλι να την έχει βρει ελάχιστα. Οι πράσινοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και στο 62′ ο Ολυμπιακός έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Χάμες έπιασε δυνατό σουτ, αλλά ο Μπρινιόλι την έδιωξε σε κόρνερ.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΟ – ΟΣΦΠ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Στο 76′ ο Σπόραρ σκόραρε, αλλά ήταν οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. Στο 80′ ο Σλοβένος σούταρε μέσα από την περιοχή, όμως στην πορεία της μπάλας πετάχθηκε ο Παπασταθόπουλος που την έδιωξε σε κόρνερ. Αυτή ήταν η σημαντικότερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Στο 81′ ο Πέρεθ έπιασε δυνατό σουτ με τον Πασχαλάκη να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Θρίλερ στο τέλος

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και σκόραρε στο 84′. Ο Ελ Αραμπί έβγαλε μία απίθανη ασίστ στον Μπιέλ, ο οποίος με σουτ νίκησε τον Μπρινιόλι (0-1). Στο 89′ ο Μπρινιόλι απέκρουσε δυνατό σουτ του Χουάνγκ.

Ο Μπιέλ πανηγυρίζει

Στο 98′ ο Δανός διαιτητής Κέλετ έδωσε πέναλτι για μαρκάρισμα του Αβιλα στον Ιωαννίδη κάνοντας χρήση του VAR. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Σπόραρ στο 103′ και ισοφάρισε (1-1). Ο Παναθηναϊκός έχασε το απόλυτο, ωστόσο γλίτωσε την ήττα, καθώς ο αντίπαλος του ήταν ανώτερος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Γκολ: 103′ πεν. Σπόραρ/84′ Μπιέλ
Διαιτητής: Κέλετ (Δανία)
Κίτρινες: 51′ Μπερνάρ, 57′ Πέρεθ, 96′ Χουάνκαρ, 101′ Σένκεφελντ/34′ Μπακαμπού, 51′ Χουάνγκ Ινμπομ,  97′ Αβιλα, 97′ Παπασταθόπουλος, 99′ Βρουσάι, 101′ Εμβιλά

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες (46′ Κώτσιρας), Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Ρούμπεν Πέρεθ, Τσέριν (86′ Ιωαννίδης), Μπερνάρ, Παλάσιος (53′ Κουρμπέλης), Βέρμπιτς (78′ Βαγιαννίδης), Σπόραρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Άβιλα, Ρέαμπτσιουκ, Ντόι, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μασούρας (75′ Βρουσάι), Μπιέλ (93′ Μπόουλερ), Χάμες Ροντρίγκες (86′ Φορτούνης), Μπακαμπού (75′ Ελ Αραμπί).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο