fbpx

Μουντιάλ 1986-Μεξικό: Ο Ντιέγκο οδήγησε την Αργεντική στον θρίαμβο

Μουντιάλ 1986-Μεξικό: Ο Ντιέγκο οδήγησε την Αργεντική στον θρίαμβο

Αφού ξεπέρασε τον σκόπελο του προημιτελικού με την Αγγλία και την παγίδα του Βελγίου στον ημιτελικό, η Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα βρέθηκε στον τελικό της 29ης Ιουνίου στο αχανές Αζτέκα που κόχλαζε από τις ιαχές 115.000 φιλάθλων που περίμεναν –όπως και εκατομμύρια τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο- κόντρα στη Δ. Γερμανία του Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε, έναν τελικό αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων. Και ο τελικός τους δικαίωσε απόλυτα. Όπως και τον μεγάλο πρωταγωνιστή αυτής της διοργάνωσης τον μυθικό Ντιέγκο…

Η Γερμανία δεν είχε δείξει καλό πρόσωπο στην πορεία προς τον τελικό. Στον όμιλο της τερμάτισε 2η καθώς έχασε 2-0 από την Δανία, ενώ στα νοκ άουτ παρά το γεγονός ότι δεν δέχθηκε γκολ εντούτοις ζορίστηκε πολύ αφού πέρασε 1-0 το Μαρόκο στους «16» και το Μεξικό στα πέναλτι στον προημιτελικό. Όμως βρήκε τον δρόμο της στον ημιτελικό απέναντι στη Γαλλία (2-0) και ήλπιζε σε μια ακόμη κατάκτηση του τίτλου απέναντι στους Νοτιοαμερικάνους.

Η Αργεντινή μπήκε πολύ πιο δυνατά στον αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί στο ημίχρονο 1-0 με κεφαλιά του κεντρικού αμυντικού της, Μπράουν. Όλα φάνηκαν να τελειώνουν στο 56’ όταν ο Βαλντάνο έκανε το 2-0 και η Αργεντινή ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει τον τίτλο. Όμως οι Γερμανοί είναι πάντα…Γερμανοί και κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω ισοφαρίζοντας τον τελικό σχεδόν με δύο γκολ καρμπόν με τον Ρουμενίγκε στο 74’ και τον Φέλερ στο 81’. Το γκολ «πάγωσε» τους Αργεντινούς, πλην ενός. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα που είχε πάρει από το χέρι την «αλμπισελέστε» και την έφτασε ως τον τελικό, δεν είχε καμία διάθεση να χάσει αυτό το τρόπαιο. Τρία λεπτά μετά την ισοφάριση των Γερμανών (84’) ξέφυγε στον κενό χώρο έκανε μια καταπληκτική κάθετη στον Ρούντι που πλάσαρε τον Σουμάχερ κι έγραψε το τελικό 3-2 που έστεψε την Αργεντινή για 2η φορά πρωταθλήτρια στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ–ΔΥΤ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ 3-2

Στάδιο: Αζτέκα, Πόλη του Μεξικό Θεατές: 115.000
Διαιτητής: Ρομουάλντο Άρπι Φίλιο
Σσκόρερ: 23’ Μπράουν, 56’ Μπουρουσάγκα, 84’ Βαλντάνο – 74’ Ρουμενίγκε, 81’ Φέλερ.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Πούμπιδο, Κουσιούφο, Μπράουν, Ρουτζιέρι, Μπατίστα, Γιούστι, Ολαρτικοετσέα, Ενρίκε, Μπουρουσάγκα (90’ Τρομπιάνι), Μαραντόνα, Βαλντάνο.

Δ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σουμάχερ, Κ.Χ. Φέρστερ, Μπρίγκελ, Μπέρτχολντ, Μπρέμε, Εντερ, Ματέους, Μάγκατ (65’ Χένες), Ρουμενίγκε, Αλοφς (45’ Φέλερ).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο