fbpx

Εισαγγελική πρόταση για εδώλιο 4 πρώην της ΕΠΟ

Εισαγγελική πρόταση για εδώλιο 4 πρώην της ΕΠΟ

Ο εισαγγελέας Γιώργος Λαΐνης προτείνει την παραπομπή σε δίκη 4 πρώην κορυφαίων παραγόντων-στελεχών της ΕΠΟ. Συγκεκριμένα, ζητάει από το Δικαστικό Συμβούλιο να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, ο πρώην ταμίας της Χρήστος Καραβασίλης και τα πρώην μεγαλοστελέχη της Παυσανίας Παπανικολάου (πρώην εκτελεστικός γραμματέας) και Γιάννης Θεοφίλου (πρώην προϊστάμενος λογιστηρίου).

Η εισαγγελική πρόταση αφορά στην υπόθεση Travel Plan, όπου η Ομοσπονδία υπέστη ζημία 3.373.000 ευρώ. Πράξη που είναι κακουργηματική για απιστία-υπεξαίρεση. Πώς «πέταξαν» τόσα λεφτά από το ταμείο της ΕΠΟ; Στις 7 Νοεμβρίου 2016 η εταιρεία «Εθνική Factors» εξέδωσε δικαστική διαταγή πληρωμής ύψους 3.373.481,40 εκ. ευρώ σε βάρος της Ομοσπονδίας. Η διαταγή πληρωμής αφορούσε οφειλές της ΕΠΟ με αφορμή σύμβαση συνεργασίας για παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών με την εταιρεία Eurostar (Travel Plan) από το έτος 2010 έως τον Ιούλιο του 2016, η οποία είχε εκχωρήσει τα δικαιώματα της συγκεκριμένης σύμβασης στην προαναφερθείσα εταιρεία και είχε ενημερώσει σχετικά την ΕΠΟ.

Η ενημέρωση αυτή υλοποιήθηκε μέσω 54 γραπτών αναγγελιών – απαιτήσεων, οι οποίες είχαν γίνει στην ομοσπονδία από το Travel Plan και από την εταιρεία Εθνική Factors Α.Ε., όπου ρητά αναφερόταν ότι «μόνον η Εθνική Factors A.E. έχει δικαίωμα έκδοσης εξοφλητικής απόδειξης και μόνον η προς αυτήν καταβολή οδηγεί στην εξόφληση των, έναντι της επιχείρησής σας, εκχωρηθεισών απαιτήσεων». Το ποσό των 3,3 εκατ. ευρώ της οφειλής προέκυψε λόγω του γεγονότος ότι οι διοικήσεις της ΕΠΟ από το 2012 μέχρι το 2016 αντί να καταβάλουν τα οφειλόμενα στην Εθνική Factors Α.Ε., τα κατέβαλαν στο ταξιδιωτικό πρακτορείο!!!

H υπόθεση στο σκέλος της αθλητικής δικαιοσύνης έχει κριθεί και επιβλήθηκαν ποινές στους Γ. Γκιρτζίκη και Χρ. Καραβασίλη, Π. Παπανικολάου και Γ. Θεοφίλου.

ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΣΙΟΣ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο