fbpx

Μάντσεστερ Σίτι: Το νέο συμβόλαιο στον Ρίκο Λιούις και το ρεκόρ του Μπενζεμά (vid)

Μάντσεστερ Σίτι: Το νέο συμβόλαιο στον Ρίκο Λιούις και το ρεκόρ του Μπενζεμά (vid)

Ο Ρίκο Λιούις είναι το πρόσωπο της ημέρας και το νέο μεγάλο ταλέντο της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έδωσε χθες την ευκαιρία στον 17χρονο Αγγλο αμυντικό να κάνει ντεμπούτο στο Champions League πριν καν ενηλικιωθεί κι αυτός τον δικαίωσε, σκοράροντας και καταρρίπτοντας ένα σπουδαίο ρεκόρ του Καρίμ Μπενζεμά.

Ο Λιούις έκανε το ντεμπούτο του στην Premier League στις 13 Αυγούστου με Μπόρνμουθ, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 82′, και χθες στο ματς κόντρα στη Σεβίλλη έκανε και το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του και μάλιστα ως βασικός. Μάλιστα στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ισπανικής ομάδας για να πανηγυρίσει έξαλλα το πρώτο γκολ της καριέρας του με τη φανέλα των «πολιτών» και να γράψει ιστορία.

Κι αυτό γιατί σε ηλικία 17 ετών και 346 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης σε αγώνα Champions League που σκοράρει στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, σπάζοντας το ρεκόρ του Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος το 2005 είχε σκοράρει για την Λιόν απέναντι στην Ρόζενμποργκ, όντας τότε 17 ετών και 352 ημερών. Ο Γκουαρντιόλα πιστεύει πολύ στον Λιούις και μάλιστα έχει εισηγηθεί στη διοίκηση την επέκταση του συμβολαίου του, το οποίο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο