fbpx

Λίβερπουλ-Νάπολι 2-0: Άλλη τη νίκη, άλλη την πρωτιά

Λίβερπουλ-Νάπολι 2-0: Άλλη τη νίκη, άλλη την πρωτιά

Νίκη γοήτρου 2-0 επί της Νάπολι πέτυχε η Λίβερπουλ στην 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, με την ιταλική ομάδα να παίρνει την πρώτη θέση και την Λίβερπουλ τη 2η.

Από τη στιγμή που η Λίβερπουλ χρειαζόταν νίκη με τέσσερα γκολ διαφορά για να πάρει αυτή την πρώτη θέση απέναντι στη Νάπολι, το ματς είχε χάσει μεγάλο μέρος από το ενδιαφέρον του. Και το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα παιχνίδι ισορροπημένο με ελάχιστες φάσεις. Οι γηπεδούχοι έτσι κι αλλιώς δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, η Νάπολι από την πλευρά της πρόσεξε πιο πολύ την άμυνα της αναζητώντας την αντεπίθεση με τους Κβαρασχέλια και Οσιμεν.

Στο β’ μέρος η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά κι έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία της με τον Σαλάχ. Η Νάπολι απάντησε αμέσως και πέτυχε γκολ με τον Οστιγκαρντ αλλά το VAR ακύρωσε μετά από τρία λεπτά το γκολ ως οφσάιντ. Στο 61’ ο Αλισον έσωσε το 0-1 σε σουτ του Κβαρασχέλια.

Μετά το 75’ το ματς έχασε τον ρυθμό του αλλά στο 85’ από κόρνερ του Τσιμίκα ο Νούνιες έπιασε την κεφαλιά, ο Μέρετ απέκρουσε και ο Σαλάχ από κοντά άνοιξε το σκορ. Και στο… 10ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε και το 2-0 με τον Νούνιες αλλά δεν της έφτανε για να αρπάξει την πρωτιά του ομίλου.

Ο Γερμανός Τόμπιας Στίλερ «κιτρίνισε» τους Κονατέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Νούνιες.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (87’ Ράμσεϊ), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Φαμπίνιο, Μίλνερ (48’ Ελιοτ), Τιάγκο (87’ Μπάιτετιτς), Τζόουνς (73’ Νούνιες), Σαλάχ, Φιρμίνο (87’ Καρβάλιο).

ΝΑΠΟΛΙ: Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Όστιγκαρντ, Κιμ, Ολιβέρα, Εντομπελέ, Λομπότκα (83’ Ζιελίνσκι), Ανγκισά, Πολιτάνο (70’ Λοσάνο), Όσιμεν (88’ Σιμεόνε), Κβαρατσχέλια (83’ Ελμάς).

Η βαθμολογία (σε 6 αγώνες)

Νάπολι       15  –Προκρίθηκε στους «16»

Λίβερπουλ    15  –Προκρίθηκε στους «16»

Αγιαξ         6  –Προκρίθηκε στα play off του Europa League

Ρέιντζερς     0

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο