fbpx

Κόντρα ΕΠΟ – Λίγκας για τα λεφτά από τα τηλεοπτικά

Κόντρα ΕΠΟ – Λίγκας για τα λεφτά από τα τηλεοπτικά

Στην ΓΣ της ΕΠΟ έγινε αντιπαράθεση για τα χρήματα που «κόβονται» από την Ομοσπονδία προς όφελος των ΠΑΕ της Super League 1. 

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου έκανε λόγο για… αρπαγή χρημάτων από τις επαγγελματικές ομάδες από τα έσοδα της Ομοσπονδίας αναφορικά με το ζήτημα του ποσοστού του 5% από τα τηλεοπτικά.  Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Κώστα Καραπαπά και την παρέμβαση του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ Μάκη Γκαγκάτση.

Ο διάλογος που υπήρξε ήταν ακόλουθος:

Καραπαπάς: Κύριε, Δημητρίου μπορείτε να μας πείτε ποιο είναι το ποσοστό των εσόδων της Ομοσπονδίας από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

Δημητρίου: Δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω.

Καραπαπάς: Κακώς δεν είστε έτοιμος. Πόσα είναι τα έσοδα της ΕΠΟ και πόσα είναι από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Οι Γ.Σ. γίνονται για να μαθαίνονται αλήθειες.

Μπαλτάκος: Δεν είναι εύκολο να απαντηθεί αυτό. Να δούμε πόσα ήταν τα έσοδα το 2013, το 2014 και το 2015; Γιατί υπάρχει αυτή η μανία τώρα από τον κ. Μαρινάκη;

Καραπαπάς: Βλέπετε κάποια μανία; Μία ερώτηση έκανα.

Μπαλτάκος: Άστη τη μανία. Την παίρνω πίσω τη λέξη. Υπάρχει μία τάση από εσάς και τον κ. Μαρινάκη. Γιατί γινόταν το ίδιο με τον κ. Σαρρή και τον κ. Γκιρτζίκη και γίνεται τώρα; Γιατί κόβετε τώρα και δενκόβατε τότε; 

Καραπαπάς: Θα ρωτήσετε τον κ. Μαρινάκη όταν τον δείτε. Μπορείτε να απαντήσετε;

Μπαλτάκος: Όχι δεν μπορώ να απαντήσω.

Καραπαπάς: Να αποσύρετε την έκφραση “πάτε να αρπάξετε”.

Δημητρίου: Εντάξει”.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν και άλλοι παράγοντες:

Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης εκ μέρους του Παναθηναϊκού είπε: «Την ουσία δεν δεχόμαστε. Εξαιτίας του τρόπου που λειτουργείτε. The way you are acting. Εμάς μας άρεσε ο τρόπος αλλά όχι το φόρματ που έσπευσε η ομάδα δίπλα μου (Ολυμπιακός) να παρουσιάσει. Η Λίγκα έχει δυνατούς εκπροσώπους. Εδώ είστε πολύ ήρεμοι και θα παρεισφρήσουν άτομα (σε αυτό που ζητάτε). Οι άνθρωποι του παρασκηνίου είναι εδώ, αριστερά μας και δεξιά μας. Των ομιλούντων περί αυτοδιοικήτου. Οι άνθρωποι της γαλλικής σειράς ‘Οι άνθρωποι της σκιάς’ είναι εδώ. Έχετε ένα συμβούλιο που δεν είναι καμία κυρία. Δεν είστε Ερντογάν. Δεν είστε Τούρκοι πασάδες. Δεν έχει κυρία. Στελέχη. Πέντε κυρίες. Δεν είμαστε Τούρκοι με φερετζέδες. Φεύγω γιατί έχω ντέρμπι με τον κύριο

δίπλα μου».

Ο Κώστας Καραπαπάς από τη πλευρά του στάθηκε και στην επισήμανση Νίκου Τζώρτζογλου περί αύξησης του μισθού του μέλους της ΚΕΔ Στ. Μάνταλου από 2.500 σε 5.000 ευρώ, με τον Μπαλτάκο να λέει στον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου ότι η αύξηση ήταν μικρότερη απ’ αυτή που ζητούσε ο Στιβ Μπένετ. Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού σχολίασε: «Σήμερα μαθαίνουμε καινούργια οικονομικά. Ο κ. Μάνταλος από 2.500 πήγε στις 5.000 και

εσείς του είπατε ότι έχει μείωση. Άρα ‘βαφτίσατε’ τον διπλασιασμό. Παίρνει 5.000 για να κάνει τι;

Πάμε παρακάτω. Υπάρχει Νόμος για το 1% από τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Δεν θα το κρίνετε εσείς. Δεν θα κρίνετε εσείς τον Νόμο. Δεν είστε ο Θεός. Για να ισχύει η νομιμότητα πρέπει να ισχύσει ο Νόμος. Χθες έγινε ένα συμβούλιο στη Λίγκα όπου οι ομάδες συμφωνούν στο 1%. Πριν από αυτό απειλήσατε ευθέως τις ομάδες. Το τι θα κάνουμε εμείς ως Λίγκα με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι δική μας δουλειά. Εσείς ο πρόεδρος της ΕΠΟ λέτε πως δεν θα τηρηθεί ο Νόμος και εάν τηρηθεί ο Νόμος οι ομάδες εκδικητικά δεν θα κάνουν μεταγραφές. Αυτό συζητάμε εδώ πέρα».

Ο Τάκης Μπαλτάκος του απάντησε πως ούτε εκείνος είναι ο Θεός και ότι τον αφήνει αδιάφορο το τι υποστηρίζει. Ο Καραπαπάς σχολίασε πως «δεν μιλάω για σένα εδώ. Ούτε με ενδιαφέρει το κενό ανάμεσα στα αυτιά σου. Μιλάω για τους υπόλοιπους 150».

Ο Ιωνικός από τη μεριά του επισήμανε ανάμεσα στα άλλα μέσω του εκπροσώπου του πως «με το ψήφισμα που φέρατε κατευθύνετε τα μέλη της Γ.Σ. να παρανομήσουν. Κατευθύνετε τα μέλη».

Ο Γκαγκάτσης εκ μέρους του ΠΑΟΚ σημείωσε ότι «να πω εδώ οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ που είμαστε η κάθε μία εκπροσωπεί τον εαυτό της. Εμείς ως ΠΑΟΚ είμαστε υπέρ του 1% αλλά όχι την επαγγελματική διαιτησία αλλά να πάει στα ταμεία των ΠΑΕ. Εμείς ως ΠΑΕ ΠΑΟΚ – πόσο μάλλον όταν έχουμε ένα από τα μεγάλα τηλεοπτικά συμβόλαια – δεν μπορούμε να πούμε ότι θέλουμε να πληρώνουμε 5% αντί για 1%. Καταλαβαίνουμε ότι σε περίπτωση πώλησης παίκτη ένα ποσό να καταλήγει στην ΕΠΟ. Στην περίπτωση της αγοράς παίκτη ποιό το νόημα να δίνουν επιπλέον ποσό στην ΕΠΟ;

Εμείς έχουμε κάνει μεταγραφές περίπου 10 εκατ. ευρώ. Το 5% είναι 500.000 Ευρώ. Καταλαβαίνω από την πώληση. ΟΚ. Στην αγορά νομίζω είναι… Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω. Κατανοώ απόλυτα και τη στάση τη δική σας. Εμείς θα συνταχθούμε με τον Νόμο. Το 4% θα καταλήξει στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν θα δώσουμε για την επαγγελματική διαιτησία. Θα πρέπει να βρούμε μία λύση για όλες τις ΠΑΕ που δεν θα το πληρώσουν αυτό το 4%. Έχουμε 2 μήνες καιρό για να λυθεί αυτή η διαφωνία».

Ο Μπαλτάκος μετά απάντησε με το άρθρο 66. Σε αυτό τονίζεται πως το ποσοστό 5% επί του συνολικού ποσού επί οποιαδήποτε σύμβασης επαγγελματικών Ενώσεων ή ΠΑΕ πηγαίνει στην Ομοσπονδία. Με τις ομάδες της Λίγκας συντάχθηκε και η Super League 2. Ο πρόεδρος της ελληνικήςποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας πρότεινε τελικώς το θέμα να συζητηθεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και μετά να πάει σε έκτακτη Γ.Σ.

της ΕΠΟ ή σε συνεδρίαση. Υπήρχε ένα ψήφισμα από προηγούμενη διαδικασία από την ΕΠΟ και αυτό παρέμεινε και μένει να φανεί η συνέχεια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο