fbpx

Πλζεν-Μπαρτσελόνα 2-4: Έβρεξε γκολ στην Τσεχία

Πλζεν-Μπαρτσελόνα 2-4: Έβρεξε γκολ στην Τσεχία

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε της Πλζεν εκτός έδρας με 4-2 για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League. 

Χρειάστηκαν μόλις έξι λεπτά πρωτού η Μπαρτσελόνα να πάρει κεφάλι στο σκορ με την προβολή του Μάρκος Αλόνσο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του  Στανέκ στο σουτ του Φατί. Οι Καταλανοί συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, όμως στο 21’ η Πλζεν ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο σκορ. Συγκεκριμένα ο Χόρι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ινάκι Πένια. 

Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων στο 24’ πραγματοποίησε δύσκολη επέμβαση στο σουτ του Πικέ έξω από την περιοχή και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα είδε με ευχαρίστηση τον Φατί να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες. Ο Καλμάτς έκλεψε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, με τον γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα να βγαίνει νικητής στο τετ α τετ με τον αντίπαλό του. 

Οι «Μπλαουγκράνα» κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο 44’ ο Ζόρντι Άλμπα με κεφαλιά πάσα έδωσε μισό γκολ στον Φεράν Τόρες και ο τελευταίος με κοντινό σουτ  έγραψε το 0-2.

Και το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ, όμως αυτή τη φορά η Πλζεν ήταν αυτή που πανηγύρισε. Ο Χόρι ευστόχησε από την άσπρη βούλα, στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Πάμπλο Τόρε, και με αυτόν τον τρόπο μείωσε σε 1-2 στο 52’. Η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόλις δύο λεπτά. Ο Φεράν Τόρες με υπέροχη ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και έδωσε στον Ραφίνια, ο οποίος του γύρισε την μπάλα για να σημειώσει το δεύτερο τέρμα του στο ματς.  

Ο Χόρι… μιμήθηκε τον Φεράν Τόρες και στο 62’ με ωραία κεφαλιά μείωσε εκ νέου στο γκολ για τους γηπεδούχους. Ο χορός των γκολ συνεχίστηκε και στο 74’ ο Πάμπλο Τόρε εκμεταλλεύτηκε την εκπληκτική πάσα του Ραφίνια και με σουτ έγραψε το 2-4. 

Διαιτητής: Ράντου Πετρέσκου (Ρουμανία)

Κίτρινες: Εντιαγιέ και Πάμπλο Τόρε, Γκάβι

ΠΛΖΕΝ: Στάνεκ, Χέιντα, Πέρνιτσα, Πιλάρ (88’Κρόνους), Γεμέλκα (57’Χάβελ), Χολίκ, Κάλβαχ (79’Τσέρμακ), Χόρι (79’Μπάσεϊ), Εντιαγέ (57’Μπούτα), Γίρκα, Βλκανόβα

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πένια, Μπεγερίν, Πικέ, Αλόνσο, Άλμπα (57’Μπαλντέ), Κεσιέ (67’Κασάδο), Τόρε (77’Σανθ), Γκάβι, Ραφίνια (77’Ντεμπελέ), Φεράν Τόρες, Φάτι

Η βαθμολογία (σε 6 αγώνες)

Μπάγερν Μ.   18 –Προκρίθηκε στους «16»

Ίντερ        10 –Προκρίθηκε στους «16»

Μπαρτσελόνα   7 –Προκρίθηκε στα play off του Europa League

Πλζεν         0

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο