fbpx

Επιστρέφουν τα όμορφα ποδοσφαιρικά μας σαββατοκύριακα…

Επιστρέφουν τα όμορφα ποδοσφαιρικά μας σαββατοκύριακα…

Ο Ελληνας φίλαθλος αγαπάει το ποδόσφαιρο, αλλά για πολλά χρόνια του είχαν χαλάσει τα όμορφα ποδοσφαιρικά του σαββατοκύριακα. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με την τοξικότητα να είναι και πάλι στο… κόκκινο, ωστόσο στην πορεία φαίνεται πως μπορεί να επικρατήσουν οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι. Κι αυτό το είδαμε σε δύο παιχνίδια στην 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας1, η οποία είναι ανταγωνιστική σε επίπεδο κορυφής, παρ’ ότι ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ασταμάτητος. Η ΑΕΚ τον ακολουθεί στους έξι βαθμούς και το πρωτάθλημα έχει δρόμο μπροστά του και μία μεγάλη διακοπή, λόγω της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πρασίνισε ο Βόλος

Η πρώτη περίπτωση ήταν η μετακίνηση περίπου 17.000 φιλάθλων του Παναθηναϊκού, οι οποίοι πήγαν στον Βόλο, είδαν την ομάδα τους να επικρατεί με το επιβλητικό 5-1 και επέστρεψαν στη βάση τους, χωρίς να ανοίξει μύτη. Ηταν ένα τεστ όχι μόνο για το Τριφύλλι, αλλά για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.Από την εποχή του Γιώργου Λιάνη στο υφυπουργείο αθλητισμού είχαν αρχίσει να περιορίζονται οι μετακινήσεις των οργανωμένων οπαδών στα εκτός έδρας παιχνίδια των ομάδων τους και το μέτρο είχε μία λογική. Οι χούλιγκαν σε όποια πόλη πήγαιναν, άφηναν πίσω τους καμένη γη. Οι συνθήκες δεν είναι ακόμα ιδανικές, ωστόσο οι φίλαθλοι των «μεγάλων» ΠΑΕ μπορεί να μετακινούνται στις έδρες των «μικρών», χωρίς να τα σπάνε. Είναι κι αυτό ένα βήμα επιστροφής στην κανονικότητα που λείπει από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Με τους ξένους διαιτητές και κυρίως με το VAR, έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο τα σοβαρά διαιτητικά λάθη και ο μέσος φίλαθλος δεν νιώθει το αίσθημα της αδικίας που στο παρελθόν ήταν ένας από τους βασικούς λόγους σοβαρών επεισοδίων. Οταν η ομάδα του χάνει αναγνωρίζει πως ο αντίπαλος κέρδισε δίκαια, χωρίς να υπάρχουν σκιές. Ωστόσο, το ζητούμενο είναι τι ποδόσφαιρο θέλουν οι μεγαλοπαράγοντες των ΠΑΕ, οι οποίοι με την συμπεριφορά τους έχουν απαξιώσει το ίδιο το προϊόν τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι το κορυφαίο πρωτάθλημα στην χώρα μας, η SL1, δεν έχει ακόμα χορηγό. Κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην τοξικότητα που πνίγει τη διοργάνωση. Οι μεγαλοπαράγοντες δεν έχουν μάθει να χάνουν και με την στάση τους διατηρούν στα ύψη τη τοξικότητα. Οταν διαλυθεί (η τοξικότητα) θα έρθουν οι χορηγοί και το πρωτάθλημα θα αναβαθμιστεί.

Λαοθάλασσα

Η δεύτερη περίπτωση που δείχνει πως κάτι πάει να αλλάξει στο ταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η παρουσία 32.000 φίλων της ΑΕΚ στην «Αγια Σοφιά – Opap Arena». Δημιουργούν μία εκπληκτική ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ κύλησε χωρίς σοβαρά παρατράγουδα. Υπήρξε μία αντίδραση των οπαδών της Ενωσης όταν έκανε την εμφάνιση του στον αγωνιστικό χώρο ο Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά η «φωτιά» που πήγε να ανάψει έσβησε γρήγορα. Ο Ρουμάνος προπονητής είναι κόκκινο πανί για τους ΑΕΚτζήδες, λόγω των δηλώσεων του για το τελευταίο πρωτάθλημα που κατέκτησε η ομάδα τους.

Αγωνιστικά η Ενωση είναι χάρμα ιδέσθαι σε ότι αφορά το μεσοεπιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού της. Με το επιθετικό της πρέσινγκ ο αντίπαλος της πέφτει σε λάθη τα οποία οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα εκμεταλλεύονται με την ποιότητα τους. Η ΑΕΚ είναι μία θεαματική και αποτελεσματική ομάδα που βελτιώνεται κάθε αγωνιστική και δείχνει πως μπορεί να κυνηγήσει τον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος. Ατού της είναι και το νέο της γήπεδο που, λόγω της παρουσίας 32.000 φανατικών φιλάθλων, δίνει φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών της, όπως φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο που κρίθηκε στις καθυστερήσεις. Αν το ματς είχε διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, το πιθανότερο σενάριο θα ήταν να είχε γκελάρει ο Δικέφαλος.

Το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη είναι άλλο ένα δυνατό τεστ για την ΑΕΚ, ενώ μία ώρα νωρίτερα οι πράσινοι θα υποδέχονταιστο ελληνικό «Κλάσικο» τον Ολυμπιακό που ακόμα αναζητά την αγωνιστική του ταυτότητα. Προς το παρόν μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο και όχι για επεισόδια και μακάρι αυτό να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο