fbpx

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Νίκη – χρυσάφι με ανατροπή

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Νίκη – χρυσάφι με ανατροπή

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα που νίκησε στους «Ζωσιμάδες» με ανατροπή τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1 και απομακρύνθηκε από τις θέσεις του υποβιβασμού.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του ΠΑΣ στο πρωτάθλημα και έφτασε τους Αρκάδες στους 9 βαθμούς.

Ο Αστέρας από το ξεκίνημα του αγώνα είχε τον έλεγχο της μπάλας και προσπαθούσε να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις για γκολ. Ωστόσο, είχε πρόβλημα στην τελική πάσα, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Αθανασίου.

Στο 9’ ο Τσιφτσής πιέστηκε από τον Παμλίδη και πήγε να χάσει τη μπάλα, αλλά την τελευταία στιγμή την απομάκρυνε.

Η πρώτη ευκαιρία για τον Αστέρα καταγράφτηκε στο 23′. Ο Τιλίκα απέφυγε τον Σόρια και σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής και αριστερά, όμως ήταν άστοχος.

Στο 31’ ο Αθανασίου απέκρουσε διαγώνιο σουτ του Κρέσπι και στο 34’ βολίδα του Μπαρτόλο έφυγε πάνω από την εστία του ΠΑΣ.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Ροσέρο, ο οποίος αστόχησε με ψαλιδάκι.

Ανατροπή

Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 47’ με σουτ του Κρέσπι μετά από ασίστ του Ριέρα (0-1).

Ο ΠΑΣ αντέδρασε και έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 53’ με τον Παμλίδη να αστοχεί σε κενή εστία!

Στο 61’ οι γηπεδούχοι έκαναν τρεις αλλαγές και το φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα απέδωσε. Στο 63’ ο Σόρια γύρισε την μπάλα και ο αμαρκάριστος Μπαλάν ισοφάρισε με πλασέ σε 1-1.

Η ομάδα των Ιωαννίνων συνέχισε να πιέζει για να φτάσει στη νίκη. Στο 72’ είχε δοκάρι με τον Ροσέρο και στο 76’ έφτασε στην ανατροπή με σκόρερ τον Φοφανά (2-1), μετά από λάθος του Τσιφτσή. Και τα δύο γκολ πέτυχαν οι αλλαγές του Θανάση Στάικου.

Οι Αρκάδες είχαν να ηττηθούν στην έδρα του ΠΑΣ από τις 24 Αυγούστου 2014 για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Στα τελευταία λεπτά έπαιξαν με φορ του Ιγκλέσιας, αλλά δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν.

Διαιτητής: Φ. Πολυχρόνης
Κίτρινες: Παντελάκης, Τζίμας, Μπαλάν / Καστάνο, Ιγκλέσιας, Σίτο, Στάνκο, Ντομίνγκεθ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος (55’ Λώλης), Μπιλμπάο, Μορέιρα, Ροσέρο (88’ Λιάσος), Τζίμας (61’ Μπαλάν), Παμλίδης (61’ Φοφανά).

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Γκαρντάφσκι (64’ Ντομίνγκεθ), Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Στάνκο, Μουνάφο (Ιγκλέσιας), Σίτο, Τιλίκα (35’ Ριέρα), Μπαρτόλο (46’ Μπενίτο), Κρέσπι.

**Ένα απρόοπτο της τελευταίας στιγμής για τον Αστέρα ήταν ότι ο βασικός γκολκίπερ Νίκος Παπαδόπουλος ταλαιπωρείται από μια ίωση και έμεινε εκτός αποστολής.
**Ο προπονητής των Αρκάδων, Ηρακλής Μεταξάς, που πέρσι καθόταν στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα, αποδοκιμάστηκε από μερίδα φίλων των γηπεδούχων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο