fbpx

ΑΕΚ–ΠΑΟΚ 2-0: Κούρσα για δύο ο τίτλος, μετά τη νίκη της Ένωσης στο ντέρμπι των Δικεφάλων

ΑΕΚ–ΠΑΟΚ 2-0: Κούρσα για δύο ο τίτλος, μετά τη νίκη της Ένωσης στο ντέρμπι των Δικεφάλων

Με γκολ των Λιβάι Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΟΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια και κυνηγά τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ είχε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ ως γηπεδούχος από τις 5 Νοεμβρίου 2017 (1-0, 25’ Λιβάγια). Οι παραδόσεις είναι για να «σπάνε» και η εκπληκτική Ενωση του Ματίας Αλμέιδα επιβλήθηκε στην «Opap Arena» εύκολα του Δικέφαλου του Βορρά με 2-0 και στην ουσία είναι η ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό. O αντίπαλος της έμεινε στο -14 από την κορυφή.

Επιλογές

Ο Μ. Αλμέιδα έχει καταλήξει εδώ και αρκετές εβδομάδες σε έναν βασικό κορμό τον οποίο δεν αλλάζει και κάνει κάποιες μικροπαρεμβάσεις. Κόντρα στους Θεσσαλονικείς προτίμησε για το αριστερό άκρο της άμυνας τον Μοχαμαντί αντί του Σιντιμπέ που ακόμα δεν είναι 100% έτοιμος.

Ο Δικέφαλος του Βορρά αγωνίστηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια με πολλές και σημαντικές απουσίες, κυρίως στην άμυνα του. Εκτός αποστολής ήταν οι Βιεϊρίνια, Α. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Τσαούσης και Τόμας.

Για τον λόγο αυτό ο Ραζβάν Λουτσέσκου χρησιμοποίησε στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Ράφα Σοάρες, ο οποίος είχε να αγωνιστεί από τα παιχνίδια του περασμένου καλοκαιριού με την Λέφσκι Σόφιας, ενώ στο αριστερό άκρο της επίθεσης αγωνίστηκε ο νεαρός Κωνσταντέλιας.

Ο 19χρονος επιθετικός έχασε και την πρώτη ευκαιρία στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής. Ο Ράφα Σοάρες εκτέλεσε φάουλ προς τον Κωνσταντέλια, αυτός έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ήταν άστοχος.

Μοιραίος ο Ολιβέιρα

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό από το ξεκίνημα του και η μία φάση διαδέχονταν την άλλη. Στο 7’ ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Αουγκούστο και κατέληξε κόρνερ.

Στο επόμενο λεπτό ο Αουγκούστο έβγαλε τη σέντρα και ο Ολιβέιρα έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, ήταν όμως άστοχος. Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να ανοίξει το σκορ.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στο 16’ ο Μοχαμάντι πάτησε περιοχή, έκανε την σέντρα, αλλά ο Κοτάρσκι βγήκε και έδιωξε με τα πόδια την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 20’ ο Μουκουντί έκλεψε την μπάλα και την έδωσε στον Αραούχο. Αυτός έπιασε δυνατό σουτ, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Λιβάι Γκαρσία και πήρε περίεργη τροχιά, ωστόσο ο Κοτάρσκι έδιωξε, έστω και δύσκολα, σε κόρνερ.

Με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Λουτσέσκου άλλαξε πλευρές στους Νάρεϊ και Κωνσταντέλια. Ο Γερμανός στράικερ που στην τρέχουσα σεζόν είναι το όπλο του ΠΑΟΚ δεν τα πήγε καλά στην αριστερή πτέρυγα και μετακινήθηκε στα δεξιά.

Απέδωσε η επιθετική άμυνα

Η ΑΕΚ έπαιζε επιθετική άμυνα και το σκορ άνοιξε στο 36’. Ο Κουλιεράκης έκανε την πάσα εντός περιοχής στον Ντάντας, ο Αραούχο έκλεψε την μπάλα, αυτή κατέληξε στον Ελίασον, που γύρισε από δεξιά στον αφύλακτο Γκαρσία κι αυτός με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Μεγάλο λάθος στην άμυνα του Δικέφαλου του Βορρά, το οποίο το εκμεταλλεύθηκε η Ένωση.

Στο 38’ μετά από λάθος του Κούρτιτς, ο Πινέδα πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και έπιασε δυνατό σουτ, αλλά με τρομερή απόκρουση ο Κοτάρσκι έδιωξε σε κόρνερ!

Στο 43΄ο Κοτάρσκι απέκρουσε και πάλι, αυτή τη φορά σουτ του Λιβάι Γκαρσία.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Δεύτερη ασίστ

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει για να πετύχει και δεύτερο γκολ, το οποίο ήρθε στο 61’. Ο Ελίασον έκανε φανταστική ατομική ενέργεια, «έσπασε» στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Κοτάρσκι για το 2-0. Αυτή ήταν η δεύτερη ασίστ για τον Ελίασον.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ έκανε διαχείριση του αγώνα και πήρε εύκολα το «τρίποντο» της νίκης.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Διαιτητής: Ντάνιελ Στεφάνσκι (Πολωνία).
Κίτρινες: Γκατσίνοβιτς, Ελίασον/Ντάντας, Ολιβέιρα.

ΑΕΚ: Aθανασιάδης, Ρότα, Μοχαμαντί, Βίντα (89’ Μήτογλου), Μουκουντί, Σιμάνσκι, Ελίασον (82’ Αμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (82’ Μάνταλος), Πινέδα (76’ Γιόνσον), Αραούχο (90’ Γαλανόπουλος), Γκαρσία.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ντάντας (66’ Σβαμπ), Κούρτιτς (66’ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Νάρεϊ (67’ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας (79’ Κουαλιάτα), Ολιβέιρα.

**Μία ώρα πριν από την έναρξη του ντέρμπι ο Λουτσέσκου βγήκε στον αγωνιστικό χώρο και περπάτησε πάνω στο χορτάρι. Οι οπαδοί της ΑΕΚ τον αποδοκίμασαν κι αυτός τους έκανε νόημα να τον… γιουχάρουν πιο δυνατά. Στελέχη της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ πήγαν στον Ρουμάνο προπονητή και του ζήτησαν ήρεμα να μην πάει προς το πέταλο και να επιστρέψει στα αποδυτήρια για να μην ενταθεί κι άλλο η ατμόσφαιρα.

**Ο Τάσος Μπακασέτας ήταν στις εξέδρες της OPAP Arena. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός βρίσκεται τακτικά κοντά στην πρώην ομάδα του, όταν του επιτρέπουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του με την Τράμπζονσπορ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο