fbpx

Βόλος – Παναθηναϊκός 1-5: Ούτε με… λάσο δεν πιάνονται οι πράσινοι που έκαναν το «10 στα 10»

Βόλος – Παναθηναϊκός 1-5: Ούτε με… λάσο δεν πιάνονται οι πράσινοι που έκαναν το «10 στα 10»

Δεν έχει σταματημό ο εκπληκτικός Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που ήταν καταιγιστικός στον Βόλο, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 5-1 της τοπικής ομάδας.

Ο Αϊτόρ είναι τραυματίας, αλλά ο Παλάσιος απέδειξε ότι μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του σκόρερ. Ο Αργεντινός επιθετικός πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο 45λεπτο και στην ουσία «καθάρισε» την υπόθεση «τρίποντο». Ο Παναθηναϊκός πέτυχε άλλα τρία γκολ στο δεύτερο μέρος, έκανε το «10 στα 10» κι αυτό είναι το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της ομάδας…

Λεωφόρος

Το Πανθεσσαλικό Στάδιο ήταν… καταπράσινο με την παρουσία 15.000 φιλάθλων του τριφυλλιού που το μετέτρεψαν σε Λεωφόρο. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς είχαν από το πρώτο λεπτό τον έλεγχο του αγώνα και έψαχναν το γκολ. Η μπάλα περνούσε κυρίως από τα πόδια του Μπερνάρ, ο οποίος είτε από τα άκρα, είτε από τον άξονα προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις για γκολ. Ο Παλάσιος ήταν ιδιαίτερα κινητικός, όπως και ο Βέρμπιτς, ωστόσο μέχρι την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου η ομάδα τους δεν είχε δημιουργήσει κλασική ευκαιρία. Ο Βόλος από την πλευρά του είχε δώσει χώρο στην φιλοξενούμενη ομάδα και επιχειρούσε να βγει στην κόντρα, όμως δεν τα κατάφερε, διότι ο Παναθηναϊκός είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Επιπλέον, εκτός αγώνα ήταν ουσιαστικά οι Μεθκίδα, Π. Φερνάντες. Στο 3’ ο Ρούμπεν πέρασε κάθετη πάσα στον Σπόραρ, ο οποίος «πάτησε» την μπάλα στον Βέρμπιτς που ήταν άστοχος. Στο 6’ ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ, ο Κλέιμαν βγήκε και «καθάρισε» τη φάση. Στο 7’ ο Ντέλετιτς πήγε να αιφνιδιάσει με σουτ, ωστόσο η μπάλα κόντραρε στον Μάγκνουσον και ο κίνδυνος πέρασε για την εστία του Μπρινιόλι. Στο 12’ ο Μπερνάρ έβγαλε γλυκιά σέντρα, ο Βέρμπιτς ήρθε ως δεύτερος σέντερ φορ, κέρδισε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. Στο 15’ ο Βέρμπιτς σούταρε από το ύψος της περιοχής και έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κλέιμαν. Στο 24’ ξεδιπλώθηκε στην αντεπίθεση ο Παναθηναϊκός, η μπάλα έφτασε στον Παλάσιος, αυτός σήκωσε το κεφάλι είδε τον Σπόραρ, τον τροφοδότησε, ο Σλοβένος σούταρε με τον Κλέιμαν να είναι σε ετοιμότητα και να «σβήνει» τον κίνδυνο.

Παλάσιος Χ2

Ο Παναθηναϊκός αναζητούσε με υπομονή το γκολ κι αυτό ήρθε στο 39’. Ο Μπερνάρ άνοιξε την μπάλα στον Παλάσιος, αυτός έφυγε στην κόντρα, πάτησε περιοχή, ντρίπλαρε τον Λούνα και με σουτ με εξωτερικό φάλτσο νίκησε τον Κλέιμαν (0-1). Ο Αργεντινός άσος του τριφυλλιού «χτύπησε» και στο 44’. Μετά από βολέ του Μπρινιόλι, η μπάλα βρέθηκε στον Παλάσιος που ήταν έξω από την περιοχή, αυτός την κατέβασε με το στήθος και έπιασε ένα ξαφνικό σουτ, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ (0-2).

Πίεση

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους οι παίκτες του Κώστα Μπράτσου μπήκαν επιθετικά και ήταν εμφανές ότι ήθελαν να μειώσουν το σκορ για να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Στο 48’ ο Οζέγκοβιτς σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε τον Μάγκνουσον και πέρασε κόρνερ. Οι πράσινοι απάντησαν στο 52’ με σουτ του Τσέριν, το οποίο ήταν άστοχο. Στο 60’ ο Φερνάντες έφυγε στην κόντρα, πάσαρε στον Οζέγκοβιτς, ο οποίος είχε την εστία… πιάτο, ήταν όμως άστοχος.

Καταιγίδα

Ο Παναθηναϊκός στην συνέχεια ήταν καταιγιστικός. Αρχικά έκοψε κάθε διάθεση από τους Βολιώτες στο 63’. Ο Χουάνκαρ έπιασε έξω από την περιοχή δυνατό διαγώνιο σουτ, ο Εσκοβάλ έβαλε το πόδι του, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίκτυα (0-3). Η νίκη του τριφυλλιού πήρε διαστάσεις θριάμβου στο 67’. Ο Παλάσιος σέντραρε, ο Σπόραρ επιχείρησε να σκοράρει με τακουνάκι, ο Κλέιμαν απέκρουσε την μπάλα, η οποία κατέληξε στον Τσέριν που «άδειασε» τον Σιέλη και με σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-4. Το παιχνίδι είχε και συνέχεια. Στο 76’ ο Μπερνάρ έδωσε πάσα πάρε – βάλε στον Σπόραρ, ο οποίος νίκησε τον Κλέιμαν και έκανε το 0-5.

Στο 83’ μετά από χρήση του VAR δόθηκε πέναλτι για τους γηπεδούχους σε μαρκάρισμα του Σένκεφελντ στον Τσοκάνη. Στο επόμενο λεπτό ο Νοκάρ ευστόχησε από την άσπρη βούλα και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (1-5).

Διαιτητής: Τ. Σιδηρόπουλος

Κίτρινες: Μπαριέντος, Π. Φερνάντες/Τσέριν

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Άλχο, Λούνα (85΄Ουές), Σιέλης, Εσκοβάλ, Τσοκάνης, Μπαριέντος (72’ Ματίγια), Μεθκίδα (46’ Νοκάρ), Ντέλετιτς, Π. Φερνάντες (85’ Μπατόκιο), Οζέγκοβιτς (71’ Κούτσιας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Σάντσες (86’ Κώτσιρας), Πέρεθ (78’ Τσοκάι), Μπερνάρ (86΄Γκάνεα), Τσέριν, Παλάσιος, Βέρμπιτς (69’ Κουρμπέλης), Σπόραρ (78’ Ιωαννίδης).

**Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έστειλαν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στους συμπαίκτες τους Αϊτόρ και Λεάντρο Φρόκου που τραυματίστηκαν σοβαρά και θα μείνουν καιρό μακριά από την αγωνιστική δράση. Μπήκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και φωτογραφήκαν με τις φανέλες των Αϊτόρ, Φρόκου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο