fbpx

Παρί Σεν Ζερμέν: Τεράστιες ζημίες την περσινή σεζόν

Παρί Σεν Ζερμέν: Τεράστιες ζημίες την περσινή σεζόν

Τα 370 εκατομμύρια ευρώ έφτασαν οι απώλειες της Παρί Σεν Ζερμέν την περσινή αγωνιστική περίοδο, όπως αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα τα συγκεκριμένα χρήματα αφορούν το συμβόλαιο του Κιλιάν Εμπαπέ, κάτι που επιβεβαιώνει την αποκάλυψη της εφημερίδας «Parisien», πως το συνολικό κόστος για τους Παριζιάνους θα φτάσει τα 670 εκατομμύρια ευρώ.

Μέρος του συμβολαίου μπήκε στα έξοδα της σεζόν 2021-2022, με τη σύμφωνη γνώμη της UEFA για να μην υπάρξει πρόβλημα με το Financial Fair Play. Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει πως το σύνολο των αποδοχών των παικτών της Παρί Σεν Ζερμέν φτάνει τα 600 εκατομμύρια ευρώ, με τον προϋπολογισμό να ξεπερνάει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Τα έσοδά της ήταν στα 700 εκατομμύρια ευρώ, όμως θα πρέπει να τα αυξήσει στα 800 εκατομμύρια ευρώ.

Η UEFA επέβαλε ποινή 65 εκατομμυρίων ευρώ στη γαλλική ομάδα για τις οικονομικές ατασθαλίες της συγκεκριμένης σεζόν, όμως το ποσό που πληρώθηκε τελικά στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία ήταν δέκα εκατομμύρια ευρώ. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε προσαρμογή των οικονομικών της γαλλικής ομάδας την επόμενη τριετία. Σε αυτό το διάστημα, το έλλειμμα της γαλλικής ομάδας δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Τέλος, η UEFA θα έχει σε επιτήρηση τη γαλλική ομάδα και θα ελέγχει τα οικονομικά της κάθε έξι μήνες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο