fbpx

Champions League: Χαμένες και οι δύο σε απίθανο θρίλερ, Ατλέτικο-Λεβερκούζεν 2-2

Champions League: Χαμένες και οι δύο σε απίθανο θρίλερ, Ατλέτικο-Λεβερκούζεν 2-2

Ατλέτικο Μαδρίτης και Λεβερκούζεν εξόντωσαν η μία την άλλη (2-2) στην 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Champions League και πλέον θα παλέψουν για την 3η θέση στη τελευταία αγωνιστική σε ένα ματς με συγκλονιστικό φινάλε, όπου έγιναν τα απίθανα με κορυφαίο ότι δόθηκε πέναλτι… μετά τη λήξη του αγώνα!

H Ατλέτικο που ήθελε πάση θυσία νίκη προκειμένου να μείνει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης προσπάθησε να αιφνιδιάσει αλλά αιφνιδιάστηκε η ίδια καθώς η Λεβερκούζεν ήταν κίνδυνος θάνατος στις αντεπιθέσεις της. Ετσι στο 9΄οι Γερμανοί έκλεψαν τη μπάλα από τον Γκριεζμάν και ο Ντιαμπί με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ (0-1). Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σχετικά γρήγορα (22′) από έξοχη προσπάθεια και σουτ του Καράσκο. Όμως οι Γερμανοί δεν το έβαλαν κάτω και στο 29′ με νέο κλέψιμο αυτή τη φορά επί του Κορέα ο Αμίρι βρήκε τον Χάντσον-Οντόι που κεραυνοβόλησε τον Ομπλακ για το 1-2.Στο β’ μέρος ο Σιμεόνε προχώρησε σε δυο αλλαγές προκειμένου να κάνει πιο επιθετική την Ατλέτικο και να φτάσει στην ανατροπή και η μια από τις δύο αλλαγές του (Ντε Πολ) με έξοχο σουτ ισοφάρισε 2-2 στο 50′ δίνοντας νέο μορφή στο ματς.

Το παιχνίδι έγινε ροντέο αφού η ισοπαλία δεν βόλευε κάποια από τις δύο ομάδες κι ενώ το 2-2 δεν άλλαξε ως το σφύριγμα της λήξης, το VAR κάλεσε τον ρέφερι να δει την τελευταία φάση του ματς. Ο Γάλλος Τουρπέν είδε τη φάση παρ’ ότι είχε σφυρίξει τη λήξη κι έδωσε πέναλτι στην Ατλέτικο!

Ακόμη κι εκί όμως είχαμε φάση-θρίλερ που συμβαίνει κάθε 100 χρόνια στο ποδόσφαιρο. Ο Καράσκο εκτέλεσε το πέναλτι, ο Χραντέτσκι απέκρουσε, ο Σαούλ πήρε το ριμπάουντ αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι και στην επιστροφή της ο Γκριεζμάν σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα βρήκε στη γραμμή τον Καράσκο που χτυπιόταν για το χαμένο πέναλτι και απομακρύνθηκε!Ο Γάλλος διαιτητής Κλεμάν Τουρπέν «κιτρίνισε» τους Μπάκερ, Χραντέτσκι, Χιμένες, Ινκαπιέ.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Ομπλακ, Μολίνα, Χιμένες, Ερμόσο (46′ Σαούλ), Μαντάβα, Κορέα (46′ Ντε Πολ), Κοτογκμπιά, Βίτσελ, Καράσκο, Μοράτα (61′ Κούνια), Γκριεζμάν.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Ινκαπιέ, Ταπσόμπα (61′ Τα), Κοσουνού, Μπάκερ, Αμίρι, Αντριχ, Φριμπόνγκ, Χάντσον-Οντόι (61′ Αντλί), Χλόζεκ (89′ Μενσά), Ντιαμπί (77′ Παουλίνιο).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο