fbpx

Αέρας η Λίβερπουλ, «καθάρισε» Αγιαξ (3-0) και πρόκριση

Αέρας η Λίβερπουλ, «καθάρισε» Αγιαξ (3-0) και πρόκριση

Στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκε η Λίβερπουλ επικρατώντας εύκολα στο Αμστερνταμ του Αγιαξ με 3-0.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 3′ με τον Μπέργκχαους, ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι.Ο Αγιαξ συνέχισε να δημιουργεί φάσεις και απείλησε με τους Αλβάρες (6′), Μπέργκχαους (16′), Σάντσες (17′), ενώ η Λίβερπουλ είχε την πρώτη της τελική προσπάθεια στο 35′ με τον Ρόμπερτσον.Στο 36′ η ολλανδική ομάδα έφυγε στην κόντρα με τέσσερις παίκτες, αλλά ο Τάντιτς σούταρε πάνω στον Αλεξάντερ – Αρνολντ.Το 0-1 έγινε στο 42′.

Ο Χέντερσον πάσαρε με το εξωτερικό προς τον Σαλάχ που με πανέμορφο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.Στο 44′ η Λίβερπουλ άγγιξε το δεύτερο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι έκρυψαν την μπάλα που κατέληξε στον Νούνιες, ο οποίος σούταρε σε κενή εστία, αλλά «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι. Αψε – σβήσε Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ «καθάρισε» στο άψε – σβήσε την υπόθεση πρόκριση σκοράροντας δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά. Στο 49′ ο Νούνιες με κεφαλιά έκανε το 0-2 και στο 52′ ο Ελιοτ, μετά από εξαιρετική ασίστ του Σαλάχ, «εκτέλεσε» τον Πάσβερ (0-3), διαμορφώνοντας και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Χοσέ Μαρία Σάντσεθ (Ισπανός)

Κίτρινες: –

ΑΓΙΑΞ: Πάσβερ, Τίμπερ, Μπάσεϊ, Μπλιντ (58′ Βάινταλ), Σάντσες, Άλβαρες (85′ Γκρίλιτς), Κλάασεν (58′ Κουντούς), Μπέργκχαους (85′ Κονσεϊσάο), Μπρόμπεϊ (63′ Τέιλορ), Τάντις, Μπέρχβιν.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (87′ Τσιμίκας), Φαμπίνιο (71′ Μπάιτσετιτς), Χέντερσον (71′ Μίλνερ), Έλιοτ (70′ Καρβάλιο), Σαλάχ, Νούνιες (63′ Τζόουνς).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο