fbpx

Σέλτικ-Σαχτάρ 1-1: Σκόραρε ο Γιακουμάκης, γκέλαρε η Σέλτικ

Σέλτικ-Σαχτάρ 1-1: Σκόραρε ο Γιακουμάκης, γκέλαρε η Σέλτικ

Το γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη δεν έφτασε στη Σέλτικ που έμεινε στο 1-1 στη Σκωτία με τη Σαχτάρ.

Η Σέλτικ έπαιζε στη Γλασκώβη το τελευταίο της χαρτί στη μάχη για την 3η θέση του 6ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Σαχτάρ, με τον Γιώργο Γιακουμάκη στο βασικό σχήμα. Ο Έλληνας φορ δικαίωσε τον προπονητή του για την επιλογή του, καθώς άνοιξε το σκορ, ωστόσο το παρθενικό του γκολ στη διοργάνωση δεν έδωσε το «τρίποντο» στην ομάδα του, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) και έμεινε τέταρτη στη βαθμολογία.

Οι Σκωτσέζοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και απείλησαν με τους Γιακουμάκη (8’, 23’), Ο’ Ράιλι (17’, 25’), ενώ η πρώτη ευκαιρία για τους Ουκρανούς χάθηκε στο 30΄με τον Τραορέ.

Στο 34’ έγινε το 1-0. Ο Αμπάντα σούταρε πάνω σε σώματα αμυντικών, η μπάλα στρώθηκε στον Γιακουμάκη που με σουτ νίκησε τον Τρούμπιν. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ για τον διεθνή επιθετικό στο Τσάμπιονς Λιγκ, στην 8η συμμετοχή του στη διοργάνωση. Επίσης, το γκολ του Γιακουμάκη ήταν το πρώτο της Σέλτικ στην έδρα της στο Τσάμπιονς Λιγκ από τον Οκτώβριο του 2017, όταν ο Μακγκρέγκορ σκόραρε στην ήττα 1-2 από την Μπάγερν.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν για να πετύχουν και δεύτερο γκολ και δημιούργησαν φάσεις οι συνήθεις ύποπτους Ο’ Ράιλι (38’) και Γιακουμάκης (39’).

Ισοφάριση

Στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου η Σαχτάρ προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα και απείλησε με τον Ζουμπκόφ στο 55’ και τρία λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση με όμορφη ατομική ενέργεια και εκπληκτικό σουτ του Μούντρικ (1-1). Ηταν ένα γκολ – ζωγραφιά.

Στο τελευταίο ημίωρο το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και ευκαιρίες χάθηκαν και από τις δύο ομάδες, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

Διαιτητής: Σερντάρ Γκουζουμπουγιούκ (Ολλανδία)

Κίτρινες: -/Ματβιγένκο, Μποντάρ, Ζουμπκόφ, Στεπανένκο.

ΣΕΛΤΙΚ: Χαρτ, Γιουράνοβιτς, Κάρτερ Βίκερς, Γεντς, Τέιλορ, Ο’ Ράιλι, Χατάτε (84’ Τέρνμπουλ), Αμπάντα (66’ Φόρεστ), Χακσαμπάνοβιτς (65’ Μαέντα), Γιακουμάκης, Φουρουχάσι (66’ Μούι).

ΣΑΧΤΑΡ: Τρούμπιν, Τέιλορ, Μπόνταρ, Ματβιγένκο, Μιχαϊλιτσένκο, Ζουμπκόφ, Μπονταρένκο, Στεπανένκο, Σουντακόφ (91’ Κριβτσόφ), Μούντρικ (90’ Πετριάκ), Τραορέ (57’ Σίκαν).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο