fbpx

Μπριζ-Πόρτο 0-4: Οι «Δράκοι» τροκράτησαν τους Βέλγους

Μπριζ-Πόρτο 0-4: Οι «Δράκοι» τροκράτησαν τους Βέλγους

Η Πόρτο νίκησε 4-0 την Μπριζ εκτός έδρας και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Η Πόρτο άνοιξε το σκορ στο γήπεδο “Γιαν Μπρεϊντέλ” με τον Μεχντί Ταρεμί στο 33’. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσια, όμως Λανγκ δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντιόγκο Κόστα από το σημείο του πέναλτι στο 51’. Ο τερματοφύλακας της Πόρτο είχε σταματήσει και την πρώτη εκτέλεση του Βανάκεν, πριν ο διαιτητής υποδείξει επανάληψη στην εκτέλεση. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έφτασε τις τέσσερις επεμβάσεις σε πέναλτι στη φάση των ομίλων.

Με ανεβασμένη ψυχολογία, η πορτογαλική ομάδα κατάφερε μέσα σε τρία λεπτά να «καθαρίσει το ματς». Στο 57’ ο Εβάνιλσον διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ στο 60’ ο Στίβεν Εουστάκιο σημείωσε το τρίτο γκολ των «Δράκων». Στο 70’, ο Μεχντί Ταρεμί με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Η πορτογαλική ομάδα τελείωσε τον αγώνα με 18/9 τελικές, έναντι 10/4 της Μπριζ, η οποία είχε την κατοχή της μπάλας με 57%.

Με αυτή τη νίκη, η Πόρτο έφτασε τους εννέα βαθμούς και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η Μπριζ παραμένει πρώτη με δέκα βαθμούς και στην τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Λεβερκουζεν, ενώ η Πόρτο θα υποδεχτεί την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)
Βοηθοί: Στιούαρτ Μπαρτ (Αγγλία), Σάιμον Μπένετ (Αγγλία)
4ος Διαιτητής: Άντριου Μάντλεϊ (Αγγλία)
VAR: Κρις Κάβαναγκ (Αγγλία)
AVAR: Μάσιμιλο Ιράτι (Ιταλία)

Οι συνθέσεις:

ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Οντόι (71′ Μέιγερ), Μέχελε, Σιλά (71′ Μπογιατά), Σκοβ Όλσεν (71′ Νούσα), Νίλσεν (80′ Οντόρ), Ονιεντίκα (80′ Μπαλάντα), Βάνακεν, Μπιουκάναν, Τζουτγκλά, Λανχ

ΠΟΡΤΟ: Ντ. Κόστα, Πεπέ (88′ Μαρτίνεθ), Καρντόζο, Κάρμο, Σανουσί (77′ Γουέντελ), Οτάβιο, Ουρίμπε, Εουστάκιο (77′ Μπρ. Κόστα), Γκαλένο (78′ Βερόν), Ταρεμί, Εβανίλσον (88′ Κονσεϊσάο)

Τα αποτελέσματα του Β’ Ομίλου:

Μπριζ-Πόρτο 0-4
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβερκουζεν 22:00

Η βαθμολογία:

1 Μπριζ 10
2 Πόρτο 9
3 Ατλέτικο Μαδρίτης 4
4 Λεβερκουζεν 3

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο