fbpx

Λειψία-Ρεάλ Μαδρίτης 3-2: Τριάρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης

Λειψία-Ρεάλ Μαδρίτης 3-2: Τριάρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης

Η Ρεάλ είχε εξασφαλίσει την πρόκριση από τον 6ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και γι’ αυτό παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στη Γερμανία απέναντι στη Λειψία, παρ’ ότι δεν είχε κλειδώσει την πρωτιά, την οποία διεκδικούν και οι γηπεδούχοι μετά την νίκη τους με 3-2. Πλέον, τους χωρίζει ένας βαθμός διαφορά και όλα παίζονται.

Στο Ρεντ Μπουλ Αρίνα η Λειψία μπήκε φουριόζα και πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο το σκορ ήταν ήδη 2-0. Στο 13′ ο Σίλβα έπιασε μία δύσκολη κεφαλιά, ο Κουρτουά αποκρούοντας την μπάλα την έστρωσε στον Γκβαρντιόλ που από κοντά με νέα κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο επόμενο πεντάλεπτο η γερμανική ομάδα ξαναχτύπησε. Σουτ του Ράουμ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Ενκουνκού που με σουτ – κεραυνό έκανε το 2-0.

Η Λειψία απείλησε και στο 23′ με τον Ορμπαν, ενώ η Ρεάλ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου έχασε ευκαιρίες με τον Βινίσιους (25′, 37′, 43′). Ο Βραζιλιάνος στράικερ δικαιώθηκε στο 44′. Ο Βάθκεθ έβγαλε την σέντρα και ο Βινίσιους με κεφαλιά νίκησε τον Μπλάσβιχ (2-1).

Η νίκη για τους Γερμανούς κλείδωσε στο 81′. Ο Σιμακάν μπήκε από δεξιά στην περιοχή, το κατάλληλο τάιμινγκ πέρασε πάσα στον Βέρνερ που με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 3-1.

Τελευταία «μίλησε» πάντως η Ρεάλ. Στο 94′ δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Ροντρίγκο από τον Ενκουνκού, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Βραζιλιάνος άσος που το κέρδισε (3-2).

Διαιτητής: Ντενιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Κίτρινη: Βάθκεθ

ΛΕΙΨΙΑ: Μπλάσβιχ, Σιμακάν (89′ Χένριχς), Όρμπαν, Γκβάρντιολ, Ράουμ (69′ Ντιαλό), Χαϊνταρά (84′ Καμπλ), Σλάγκερ, Σομποσλάι, Ενκουνκού, Φόρσμπεργκ (69′ Ολμο), Σίλβα (68′ Βέρνερ).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Βάθκεθ (69′ Καρβαχάλ), Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Νάτσο (69′ Αλάμπα), Καμαβινγκά, Τσουαμενί, Κρόος (76′ Αζάρ), Ασένσιο, Ροντρίγκο, Βινίσιους.

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες)

Παρί ΣΖ      11 –Προκρίθηκε στους «16»

Μπενφίκα     11  –Προκρίθηκε στους «16»

Γιουβέντους   3

Μακάμπι Χάιφα 3

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο