fbpx

Σάλτσμπουργκ-Τσέλσι 1-2: «Σφράγισε» το εισιτήριο για τους «16»

Σάλτσμπουργκ-Τσέλσι 1-2: «Σφράγισε» το εισιτήριο για τους «16»

Την πρόκριση για τη φάση των «16» του Champions League εξασφάλισε η Τσέλσι μετά και τη νίκη της επί της Σάλτσμπουργκ εκτός έδρας με 2-1. 

Οι Άγγλοι βρίσκονται στην πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου με 10 βαθμούς, ενώ οι Αυστριακοί θα πρέπει να περιμένουν το αποτέλεσμα του Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μίλαν για να δουν αν θα παραμείνουν στη δεύτερη θέση ή αν θα υποχωρήσουν στην τρίτη.  

Το τρίποντο θα εξασφάλιζε την πρόκριση σε όποια από τις δύο ομάδες το πετύχαινε, για αυτό και έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους για το κυνήγι της νίκης. Η Τσέλσι κατάφερε να προηγηθεί στο 23’ με τον Κόβατσιτς και μετά το γκολ, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο ασκώντας ασφυκτική πίεση στον Καν, ο οποίος με τις επεμβάσεις του κράτησε τη διαφορά στα μικρότερα δυνατά επίπεδα. 

Στο 43’ οι φιλοξενούμενοι «έκρυψαν» την μπάλα με πολλές πάσες, αποδιοργάνωσαν την αντίπαλη άμυνα, ωστόσο ο γκολκίπερ της Σάλτσμπουργκ βγήκε νικητής για τρίτη φορά στη… μονομαχία με τον Ομπαμεγιάνγκ. Ο τελευταίος είχε αποτύχει να χριστεί σκόρερ τόσο στο 26’, όσο και στο 33΄, ενώ δεν τα κατάφερε ούτε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. 

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και ανταμείφθηκαν με ένα γρήγορο γκολ. Ο Βέμπερ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Αντάμου με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 1-1 στο 49’. Οι Άγγλοι κατάφεραν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα με το εκπληκτικό τέρμα του Χάβερτζ στο 65΄. Ο άσος της Τσέλσι με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Καν.

Παρά τις προσπάθειες των Αυστριακών το 1-2 έμεινε μέχρι τέλος με την Τσέλσι να σφραγίζει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. 

ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Κεν, Ντέντιτς, Βέμπερ (78′ Ούλμερ), Πάβλοβιτς, Μπερνάρντο, Ζάιβαλντ, Γκουρνά Ντουάτ, Κιάεργκααρντ, Σούτσιτς (61′ Σέσκο), Αντάμου (82′ Καμερί), Οκαφόρ (78′ Σίμιτς)

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Τσάλομπα, Σίλβα, Κουκουρέγια, Στέρλινγκ, Κόβατσιτς (68′ Λόφτους Τσικ), Ζορζίνιο, Πούλισικ (75′ Αθπιλικουέτα), Γκάλαχερ (88′ Ζιγές), Χάβερτς, Ομπαμεγιάνγκ (75′ Μπρόγια)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο