fbpx

Παρί Σεν Ζερμέν-Μακάμπι Χάιφα 7-2: Διαστημική τριπλέτα

Παρί Σεν Ζερμέν-Μακάμπι Χάιφα 7-2: Διαστημική τριπλέτα

Με εκπληκτικό τρόπο πανηγύρισε την πρόκρισή της στους «16» του Champions League η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία συνέτριψε τη Μακάμπι Χάιφα με 7-2 στο παιχνίδι που διεξήχθη στο Παρίσι για την 5ηαγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Η πρωταθλήτρια Γαλλίας ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με την Μπενφίκα, η οποία με τη νίκη της επί της Γιουβέντους σφράγισε το δεύτερο εισιτήριο για την επόμενη φάση. 

Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε από το πρώτο ημίχρονο, καθώς η τριπλέτα Μέσι, Νεϊμάρ, Εμπαπέ έκανε σμπαράλια την άμυνα των Ισραηλινών σκοράροντας σε αυτό το διάστημα τέσσερις φορές. Το χορό των γκολ ξεκίνησε ο Μέσι με εκπληκτικό εξωτερικό αριστερό σουτ από τα αριστερά της περιοχής στο 19’, ενώ ο Εμπαπέ από το ίδιο σημείο με δεξί πλασέ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Νεϊμάρ να βρει δίχτυα σε μία φάση όπου οι τρεις τους άλλαξαν γρήγορα την μπάλα από τη μεσαία γραμμή και έφτασαν μέχρι την αντίπαλη περιοχή πριν ο Βραζιλιάνος «εκτελέσει» τον Κοέν. 

Η Μακάμπι Χάιφα δεν κλείστηκε πίσω σε κανένα σημείο του αγώνα, για αυτό και δέχθηκε γρήγορα τρία γκολ, ωστόσο κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά του Σεκ στο 38’. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Μέσι, σε μία από τις χαρακτηριστικές κινήσεις του, απέφυγε τον αντίπαλό του και με αριστερό σουτ έγραψε το 4-1.  

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες πριν μειώσει σε 4-2 και πάλι ο Σεκ. Ο αμυντικός της Μακάμπι βρέθηκε και πάλι αμαρκάριστος και με κεφαλιά νίκησε για δεύτερη φορά στον αγώνα τον Ντοναρούμα (50’). Μέσα σε δύο λεπτά οι Παριζιάνοι έβαλαν τέλος στα όνειρα των Ισραηλινών. Ο Εμπαπέ βρήκε χώρο από τα αριστερά και με παρόμοιο τρόπο πέτυχε το δεύτερό του γκολ στο ματς στο 65’. Στο 67’ ο Νεϊμάρ γύρισε από τα αριστερά, ο Γκόλντμεργκ έβαλε το πόδι του και έστειλε τη «στρογγυλή θεά» στο βάθος της εστίας της ομάδας του.  

Στο 77’ ο Μέσι άγγιξε το χατ τρικ και το πέμπτο του φετινό γκολ στους ομίλους του ChampionsLeague, όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κοέν. Το τελικό 7-2 διαμόρφωσε ο Σολέρ στο 84’ με σουτ.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Ντοναρούμα, Χακίμι, Ράμος, Μαρκίνιος (79′ Κιμπεμπέ), Μπερνάτ, Βιτίνια (79′ Έμερι), Ρουίθ (83′ Σαράμπια), Σάντσες (68′ Σολέρ), Μέσι, Νεϊμάρ, Εμπαπέ (79′ Εκιτικέ).

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ: Κοέν, Σεκ, Μπατουμπίνσικα, Γκόλντμπεργκ, Κορνού (70′ Μεναχέμ), Μοχάμεντ (83′ Αράντ), Λαβί, Φανί (70′ Μέιρ), Ατζίλι (65′ Ντέιβιντ), Τσερί, Πιερό (83′ Ρουκαβίτσια)

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες)

Παρί ΣΖ      11 –Προκρίθηκε στους «16»

Μπενφίκα     11  –Προκρίθηκε στους «16»

Γιουβέντους   3

Μακάμπι Χάιφα 3

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο