fbpx

Μπενφίκα-Γιουβέντους 4-3: Πανηγυρική πρόκριση στους 16 για τους Λουζιτανούς

Μπενφίκα-Γιουβέντους 4-3: Πανηγυρική πρόκριση στους 16 για τους Λουζιτανούς

Στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται και μαθηματικά η Μπενφίκα μετά τη μεγάλη νίκη με 4-3 επί της Γιουβέντους στη Λισαβόνα.

Οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν 4-1 και έδειχναν ότι όδευαν σε θρίαμβο ωστόσο η μείωση του σκορ μέσα σε ένα δίλεπτο από τους Ιταλούς οδήγησε σε φινάλε θρίλερ.

Οι «μπιανκονέρι» έμειναν για πρώτη φορά από τη σεζόν 2013/14 εκτός νοκ άουτ της διοργάνωσης, και θα παίξουν την τελευταία αγωνιστική στο Τορίνο με την Παρί για την ευρωπαϊκή τους επιβίωση και τη συνέχεια στο Europa League.

Η Μπενφίκα μπήκε πολύ καλά στο ματς και στο 17’ προηγήθηκε με κεφαλιά του Αντόνιο Σίλβα, με τη χαρά της όμως να κρατά λίγο αφού στο 21’ ο Βλάχοβιτς έφερε το ματς στα ίσια με διπλή προσπάθεια προκειμένου να νικήσει τον Βλαχοδήμο για το 1-1.

Η εκτόξευση των γηπεδούχων ήρθε μέσα σε ένα «μαγικό» τετράλεπτο, με τον Κουαδράδο να κάνει χέρι και τον Ζοάο Μάριο να δίνει και πάλι προβάδισμα στους «αετούς» στο 28’ με εκτέλεση πέναλτι ενώ από δική του πάσα στο 32’, ο Ράφα Σίλβα έγραψε το 3-1 με φοβερό τακουνάκι.

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που η Γιουβέντους δέχθηκε τρία γκολ σε πρώτο ημίχρονο αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία της.

Η Μπενφίκα μπήκε με «σπασμένα φρένα» και στο δεύτερο μισό, με τον Ράφα Σίλβα να ξεκινά από εκεί που σταμάτησε, γράφοντας το 4-1 στο 50ο λεπτό και βάζοντας έτσι «φωτιά» στο «Ντα Λουζ».

Η Γιούβε έβγαλε αντίδραση και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς μέσα σε δύο λεπτά. Ο Μίλικ έκανε με σουτ στο 77’ το 4-2 ενώ ο Μακένι στο 79’ μείωσε κι άλλο για τη «βέκια σινιόρα».

Το τελευταίο μέρος του αγώνα ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς, με τον Ράφα Σίλβα να έχει σουτ στο αριστερό δοκάρι στο 86’ και τον Σούλε λίγο μετά να σουτάρει ελάχιστα άουτ…

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

Παρί ΣΖ-Μακάμπι Χάιφα 7-2
Μπενφίκα-Γιουβέντους 4-3

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες)

Παρί ΣΖ 11
Μπενφίκα 11
Γιουβέντους 3
Μακάμπι Χάιφα 3

Μπενφίκα (Σμιντ): Βλαχοδήμος, Μπα (81′ Ζιλμπέρτο Ζούνιορ), Α. Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλντο, Φερνάντες, Λουίς, Ρ. Σίλβα (87′ Μούσα), Μάριο (90′ Τσικίνιο), Άουρσνες, Ράμος (87′ Νέρες).

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Σέσνι, Ντανίλο, Μπονούτσι (60′ Σάντρο), Γκάτι, Κουαδράδο (60′ Μιρέτι), Μακένι, Λοκατέλι, Ραμπιό, Κόστιτς (70′ Ίλινγκ-Τζούνιορ), Βλάχοβιτς (70′ Σούλε), Κέαν (46′ Μίλικ).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο