fbpx

Ο Άγιαξ στην κορυφή παραγωγής ταλέντων, η θέση ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού

Ο Άγιαξ στην κορυφή παραγωγής ταλέντων, η θέση ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού

Όπως θα υπέθεταν οι περισσότεροι, ο Άγιαξ είναι αυτή τη στιγμή το νούμερο ένα σε ότι αφορά την παραγωγή νέων παικτών.

Πρόκειται για μία έρευνα του έγκυρου CIES Football Observatory (Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών), η οποία επικεντρώθηκε στα κλαμπ που δίνουν περισσότερες ευκαιρίες σε νέους ποδοσφαιριστές.

Τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν, είναι ο παίκτης να έχει αγωνιστεί για τρία τουλάχιστον χρόνια στην ομάδα από τα 15 έως τα 21 του και σήμερα να είναι ακόμα ενεργός σε ένα από τα 31 κορυφαία πρωταθλήματα της UEFA με βάση το ranking.

Η κορυφή λοιπόν ανήκει δικαιωματικά στον Άγιαξ στον οποίον πιστώνονται 85 παίκτες, με τη δεύτερη Μπενφίκα να είναι αρκετά πιο πίσω με 72, ίδιο αριθμό με τη Ντιναμό Κιέβου.

Στη λίστα των 100 ομάδων, βρίσκουμε τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και τον Ολυμπιακό. Ο «δικέφαλος» έχει να επιδείξει τον αριθμό 25 παικτών ενώ αμέσως μετά ακολουθούν οι «ερυθρόλευκοι» με 24 ποδοσφαιριστές.

Ο Άγιαξ έχει μάλλον αναμενόμενα την πρωτιά με 85 παίκτες, ενώ ακολουθούν η Μπενφίκα με 72, η Ντιναμό Κιέβου με 72, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 69 και Σαχτάρ Ντόνετσκ με 64. Σε αυτή τη λίστα βρίσκονται ο ΠΑΟΚ με 25 και ο Ολυμπιακός με 24 παίκτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συμμετοχές με τις β’ ομάδες δεν υπολογίζονται, ενώ από την άλλη υπολογίζονται κανονικά οι αναπληρωματικοί ή και οι τρίτοι γκολκίπερ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο