fbpx

Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-2: «Καθάρισε» με Γκαρσία

Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-2: «Καθάρισε» με Γκαρσία

Την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της πέτυχε στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ, επικρατώντας εκτός έδρας 2-0 του Λεβαδειακού, και πάει με την ψυχολογία στα ύψη στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής, όπου θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα με δύο γκολ ήταν ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έχει αναγεννηθεί με τον Ματίας Αλμέιδα.

Ο αγώνας είχε δύο όψεις για την Ένωση. Στο πρώτο ημίχρονο ο Λεβαδειακός κατάφερε να την μπλοκάρει και να απενεργοποιήσει πλήρως τα ατού της. Γι’ αυτό έχουν… ευθύνη και οι παίκτες του Αλμέιδα, οι οποίοι ήταν φλύαροι και δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι έδειξαν να είναι καλά διαβασμένοι. Επιθετικά οι Βοιωτοί ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι και δεν απείλησαν την εστία του Αθανασιάδη. Δεν δημιούργησαν ούτε… υποψία φάσης.

Στο 13’ σουτ του Γκατσίνοβιτς σταμάτησε σε πόδια αμυνόμενων και στο 20’ ο Αραούχο ήταν άστοχος στο βολέ που επιχείρησε.

Στο 25’ ο Γκατσίνοβιτς βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Μάρκοβιτς που δεν ανησύχησε.

Στο 42’ ο Πινέδα βρήκε χώρο, έπιασε το σουτ, αλλά ήταν άστοχος.

Λύση από Γκαρσία

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου η ΑΕΚ άρχισε να πιέζει και το γκολ ήταν θέμα χρόνου να έρθει. Αρχικά απείλησε με τους Γκαρσία (47’), Ελίασον (48’) και το 0-1 έγινε στο 50’.

Μετά από κλέψιμο του Πινέδα στο κέντρο, ο Ελίασον σέντραρε με ακρίβεια στη μικρή περιοχή και ο επερχόμενος Λιβάι Γκαρσία με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ για να «καθαρίσουν» τη νίκη και συνέχισαν να πιέζουν. Ευκαιρίες έχασαν με τους Αραούχο (54’), Γκατσίνοβιτς (63’), ενώ ο Λεβαδειακός… απάντησε στο 65’ με τον Λούα Λούα, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Αθανασιάδης.

Στο 68’ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χάμοντ στον Γκατσίνοβιτς, το οποίο ο ρέφερι το υπέδειξε μετά από τη χρησιμοποίηση του VAR. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε στο 70’ ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έκανε το 0-2.

Στο 72’ ο Μουτίνιο έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ, αλλά αστόχησε.

Διαιτητής: Βεργέτης

Κίτρινες: Χαμόντ, Νίκας, Βινίσιους /Πινέδα, Μάνταλος.

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Παναγιώτου, Λούα Λούα (85’ Γιαννιώτας), Μουτίνιο, Νίκας, Μεχία, Χάμοντ (83’ Σκβάρκα), Τορό (63’ Πέτρε).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Πινέδα (72’ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (79’ Μάνταλος), Αραούχο, Γκαρσία (92’ Γαλανόπουλος).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο