fbpx

Παναθηναϊκός-Άρης 1-0: Ασταμάτητος και απόλυτος με «9 στα 9»

Παναθηναϊκός-Άρης 1-0: Ασταμάτητος και απόλυτος με «9 στα 9»

Ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Αρη έδειξε ότι διαθέτει μέταλλο πρωταθλητή. Εκεί που όλα έδειχναν πως το ματς της Λεωφόρου θα τελειώσει χωρίς γκολ, ήρθε ο Αντράζ Σπόραρ και με κεφαλιά στο 92′ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του (1-0). Αυτή ήταν η ένατη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια για το τριφύλλι που είναι ασταμάτητο στην Super League.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με πιο επιθετική διάθεση στην αναμέτρηση από τον Άρη, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της έδρας του. Μόλις στο 2΄ έγινε η πρώτη φάση στον αγώνα με τον Τσέριν να δοκιμάζει το πόδι του έξω από την περιοχή και τον Φαμπιάνο να παρεμβαίνει και να στέλνει τη μπάλα σε κόρνερ. Οι πράσινοι συνέχισαν να απειλούν και στο 9΄ έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Παλάσιος να βρίσκει με συρτή μπαλιά τον Ιωαννίδη, ωστόσο το πλασέ του κατέληξε ελάχιστα άουτ. Οι γηπεδούχοι έχασαν και τρίτη ευκαιρία στο 12΄, όταν ο Τσέριν τροφοδότησε τον Χουάνκαρ, ο οποίος έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι στον Μπερνάρ και εκείνος μετά από ένα πολύ όμορφο κοντρόλ σούταρε, με τον Κουέστα να είναι σε ετοιμότητα.

Ο Άρης δεν επηρεάστηκε από την πίεση και σταδιακά έβγαζε αντεπιθέσεις. Στο 15′ έχασε την πρώτη του ευκαιρία. Ο Σάντσες έκανε λάθος, ο Ιτούρμπε βγήκε στην κόντρα και προσπάθησε να σκοράρει, ωστόσο ο Σένκεφελντ έδιωξε σε κόρνερ. Ο Άρης απείλησε ξανά στο 17΄, πάλι με τον Ιτούρμπε, αλλά αυτή τη φορά ο Μπρινιόλι ήταν σε ετοιμότητα.

Ο Παναθηναϊκός… απάντησε στις ευκαιρίες, με τον Βέρμπιτς στο 22΄ να κάνει ανάποδο ψαλίδι, μετά από σέντρα του Σάντσες, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Στη συνέχεια του πρώτου μέρους έπεσε αισθητά ο ρυθμός και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια δίχως τέρματα.

Ενταση στο ματς

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές με τον Αρη να περιμένει τους πράσινους κάτω από την σέντρα. Το παιχνίδι είχε ένταση και ο ρέφερι σε αυτό το διάστημα έδειξε έξι κίτρινες κάρτες. Στο 60′ ο Παλάσιος έφυγε στην αντεπίθεση, πάτησε περιοχή, αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ και μπλόκαρε την μπάλα ο Κουέστα.

Στο 62′ ο Γκαρσία έβγαλε την σέντρα, όμως ο Ιτούρμπε δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά.

Ο Αλαν Πάρντιου στο τελευταίο ημίωρο έριξε στο ματς τους Γκρέι και Πάλμα αντί των Ιτούρμπε και Ζερβινιό. Δεν άλλαξε κάτι στη διάταξη των κίτρινων ο Άγγλος προπονητής,  απλά φρέσκαρε την επιθετική γραμμή της ομάδας του. Ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς πέρασε στο ματς τον Σπόραρ που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

To VAR ακύρωσε γκολ

Στο 67′ σκόραρε ο Μπερνάρντ, το γκολ όμως δεν μέτρησε για φάουλ, μετά από εξέταση του VAR, του Βέρμπιτς σε αμυνόμενο. Στο 79′ ο Βραζιλιάνος μέσος εκτέλεσε κόρνερ, ο Βέρμπιτς πήρε την κεφαλιά, χωρίς να βρει στόχο. Ο Αϊτόρ μπήκε ως αλλαγή στο 79′ και τρία λεπτά αργότερα τραυματίστηκε και τον αντικατέστησε ο Βαγιαννίδης.

«Καθάρισε» ο Σπόραρ

Η λύση για τους πράσινους ήρθε στο 92′. Ο Βέρμπιτς εκτέλεσε φάουλ και ο Σπόραρ με κεφαλιά νίκησε τον Κουέστα (1-0).

Στο 96′ αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Πάλμα για μαρκάρισμα στον Τσοκάι.

Διαιτητής: Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο)

Κόκκινη: 96′ Πάλμα

Kίτρινες: Σένκεφελντ, Πέρεθ, Μπρινιόλι/Ματέο Γκαρσία, Ετέμπο, Ιτούρμπε. Κουέστα.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Τσέριν, Μπερνάρ (79′ Τσοκάι), Βέρμπιτς, Παλάσιος (79′ Αϊτόρ, 83′ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (63′ Σπόραρ).

Αρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Εμπακατά (80′ Ντιόπ), Ενκουλού, Φαμπιάνο, Νταμπό, Ματέο Γκαρσία (91′ Πρίισμαν), Ιτούρμπε (63′ Γκρέι), Ετέμπο, Μαζικού,  Ζερβινιό (63′ Πάλμα).

**Οι παίκτες του Παναθηναϊκού στην καθιερωμένη φωτογραφία της ενδεκάδας πριν την έναρξη του ματς κράτησαν μια φανέλα του Τρουιγιέ ο οποίος είναι ο μεγάλος άτυχος της σεζόν.

**Στα επίσημα της Λεωφόρου ήταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γουστάβο Πογέτ, ωστόσο στο παιχνίδι οι 21 παίκτες από τους 22 που ξεκίνησαν ήταν ξένοι! Μοναδικός Ελληνας ο Ιωαννίδης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο