fbpx

Στις 18 Ιανουαρίου η δίκη για τηδολοφονία του Αλκη

Στις 18 Ιανουαρίου η δίκη για τηδολοφονία του Αλκη

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης προσδιορίστηκε να αρχίσει στις 18 Ιανουαρίου 2023, η δίκη για τη δολοφονία του φιλάθλου του Αρη Άλκη Καμπανού.

Κατηγορούμενοι είναι 12 νεαροί οπαδοί, που φέρονται ότι σκότωσαν τον 19χρονο Άλκη, για λόγους οπαδικής βίας.

Ο Αρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα που είχε υποβάλει η οικογένεια του Αλκη να διεξαχθεί το δικαστήριο για λόγους ασφαλείας στην Αθήνα και η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, προχώρησε στον προσδιορισμό της δίκης που θα διεξαχθεί λίγες μέρες πριν από τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία (1/2/2022) που συγκλόνισε όλο το Πανελλήνιο.

Οι 12 κατηγορούμενοι διώκονται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (για την περίπτωση του Αλκη) και σε απόπειρα(για την περίπτωση ενός εκ των τραυματισμένων φίλων του), από κοινού, όπως επίσης για επίθεση και κατοχή
αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ενας εξ αυτών κατηγορείται επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, φίλου του Αλκη, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο