fbpx

Η Άρσεναλ με το κλασικό… 1-0 στους “16” του Europa League

Η Άρσεναλ με το κλασικό… 1-0 στους “16” του Europa League

H ομάδα του Λονδίνου σημείωσε την δεύτερη νίκη της με 1-0 στον όμιλο του Europa League και πλέον βρίσκεται σε κυρίαρχη θέση ώστε να αποφύγει την ενδιάμεση φάση των play off. Αυτή τη φορά το θύμα της ήταν η Αϊντχοφεν, με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα στην Ολλανδία.

Η ομάδα του Αρτέτα σημείωσε “διπλή” νίκη, αφού πλέον θέλει έναν βαθμό στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Αίντχόφεν ώστε να “κερδίσει” εκτός από την πρόκριση στην επόμενη φάση και μια κενή ημερομηνία σε μια πολύ βεβαρημένη χρονιά λόγω και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Νοεμβρίου στο Κατάρ.

Πέρσι τέτοιο καιρό η Άρσεναλ βρισκόταν στην ζώνη του υποβιβασμού στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ και οι φίλοι της ήταν απογοητευμένοι από την παρουσία του Αρτέτα στον πάγκο. Η διοίκηση όμως υποστήριξε την επιλογή της και αυτή τη σεζόν έχει 13 νίκες σε 14 επίσημα παιχνίδια που την έχουν φέρει στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ και σε αυτή του ομίλου τους στο Europa League.

Το παιχνίδι μόνο εύκολο δεν κρίθηκε για την Άρσεναλ, η οποία είχε την κυριαρχία, πατούσε στην μεγάλη περιοχή και έανε πολλές προσπάθειες, αλλά ελάχιστα από αυτά τα 17 σουτ (7 εντός εστίας – 10 εκτός εστίας) μπορούσαν να θεωρηθούν επικίνδυνες φάσεις.

Η λύση δόθηκε από την Τzάκα, ο οποίος τελείωσε με υποδειγματικό τρόπο την φάση στο 71ο λεπτό και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της Αϊντχόφεν για το τελικό 1-0.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μικέλ Αρτέτα) : Τέρνερ, Τομιγιάσου (76′ Γουάιτ), Χόλντινγκ, Μαγκαλιάες, Τίρνι,Λοκονγκά (67′ Παρτέι), Τζάκα, Σακά (85′ Νέλσον), Βιεϊρά (67′ Έντεγκαρντ), Ενκετιά, Χεσούς(76′ Μαρτινέλι)

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Ρουν Φαν Νιστελρόι) : Μπενίτεθ, Μβενέ, Ραμαλιό, Οντισπό, Μαξ (66′ Τέζε),Σανγκαρέ, Γκουτιέρες, Σίμονς (90+1′ Λεντέσμα), Φέρμαν (77′ Ντε Γιόνγκ), Χάκπο, Τιλ (65′Μαντουέκε)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1ος ΟΜΙΛΟΣ EUROPA LEAGUE Β ΓΚΟΛ
1 ΑΡΣΕΝΑΛ 12 7-1
2 ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ 7 11-3
3 ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ 4 3-6
4 ΖΥΡΙΧΗ 0 3-14

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

27/10 ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ – ΑΡΣΕΝΑΛ

27/10 ΖΥΡΙΧΗ – ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο