fbpx

Αργεντινή: Επέστρεψε σε πάτρια εδάφη η φανέλα του Μαραντόνα

Αργεντινή: Επέστρεψε σε πάτρια εδάφη η φανέλα του Μαραντόνα

Η φανέλα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, την οποία φορούσε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986, επέστρεψε στην Αργεντινή.

Ο συλλέκτης, Μαρσέλο Ορντάς αποφάσισε να δώσει τη φανέλα της ποδοσφαιρική ομοσπονδία της λατινοαμερικάνικης χώρας, με τον πρόεδρο, Κλαούντιο Τάπια να τον ευχαριστεί δημόσια. Τη φανέλα είχε όλα αυτά τα χρόνια στην κατοχή του ο Λόταρ Ματέους, καθώς ήταν αυτός που την είχε πάρει από τον Μαραντόνα, μετά τον τελικό του Μεξικό. Τον περασμένο Αύγουστο τη δώρισε στην πρεσβεία της Αργεντινής στη Μαδρίτη.

Τον περασμένο Μάιο, η φανέλα που φορούσε ο Μαραντόνα στον αγώνα με την Αγγλία, όπου είχε σημειώσει το «γκολ του αιώνα», αλλά και το «γκολ του Θεού» είχε πουληθεί σε δημοπρασία έναντι 7,14 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Τάπια δήλωσε για τη συγκεκριμένη φανέλα: «Θέλω να σε ευχαριστήσω, Μαρσέλο, που μας έφερες αυτή την εμφάνιση. Μια σημαντική φανέλα για όλο το ποδόσφαιρο της Αργεντινής. Αυτή η φανέλα μας επέτρεψε να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον όταν κερδίσαμε τον τίτλο στο Μεξικό. Η αξία αυτής της εμφάνισης σημαίνει πολλά για τη χώρα μας και την ιστορία μας».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο