fbpx

ΑΕΚ: Με τα «δεύτερα» νίκησε τον ΠΑΣ (2-0) και προκρίθηκε στους “16” του κυπέλλου

ΑΕΚ: Με τα «δεύτερα» νίκησε τον ΠΑΣ (2-0) και προκρίθηκε στους “16” του κυπέλλου

Η ΑΕΚ με τις «ρεζέρβες» της επικράτησε εύκολα του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 στην OPAP Arena και προκρίθηκε στην 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πολλές εκπλήξεις είχε στην ενδεκάδα ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Σιντιμπέ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ ξεκινώντας στο δεξί άκρο της άμυνας και οι Τζαβέλλας, Μήτογλου ήταν τα δύο στόπερ. Σε σχέση με τους «11» που έπαιξαν στο ματς πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο ξεκίνησαν μόνο οι Αραούχο, Ελίασον.

Ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στο γκολ μόλις στο 2′. Μετά από λάθος του Στάνκοβιτς, ο Παμλίδης πάτησε περιοχή, σούταρε, αλλά ήταν άστοχος.Η Ενωση απάντησε στο επόμενο λεπτό. Ο Σιντιμπέ πέρασε πάσα στον Αραούχο, αυτός σούταρε με καλές προϋποθέσεις, όμως η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Το πρώτο… γκολ του Κοσίδη

Ο Αραούχο έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Πριόρ έδιωξε την μπάλα, ο Κοσίδης πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε. Αυτό ήταν το παρθενικό τέρμα με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ για το νεαρό φορ.Στο 22′ οι γηπεδούχοι απείλησαν με σκαστή κεφαλιά του Μάνταλου, ωστόσο ο Αθανασίου, που αντικατέστησε τον τραυματία Πριόρ, απομάκρυνε τον κίνδυνο.Το παιχνίδι είχε ρυθμό και στο 26′ ο Παμλίδης δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή μετά από σέντρα του Σόρια.

Ο Μάνταλος σκόραρε στην Αγιά Σοφιά

Στο 65′ ο Ροσέρο μπήκε από δεξιά, έκανε το σουτ με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει τη μπάλα σταθερά στην αριστερή του γωνία. Στο επόμενο λεπτό η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι για τράβηγμα του Καραχάλιου στον Ελίασαν. Ο πάγκος του ΠΑΣ διαμαρτυρήθηκε, ωστόσο ο Διαμαντόπουλος δεν άλλαξε την απόφαση του. Σε αυτή τη φάση του κυπέλλου δεν υπάρχει και VAR.Ο Μάνταλος στο 68′ εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και έκανε το 2-0.

Στο 74′ ο Αθανασίου μπλόκαρε σουτ του Γαλανόπουλου και στο 79′ πλασέ του Αραούχο. Στο 92′ ο Λιβάι γύρισε στον Γκατσίνοβιτς κι αυτός δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γαλανόπουλος, Αραούχο /Λώλης

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (80′ Ραντόνια), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Γιόνσον, Γαλανόπουλος (75′ Φράνσον), Μάνταλος, Ελίασον (72′ Γκατσίνοβιτς), Αραούχο, Κοσίδης (72′ Λιβάι).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πριόρ (19′ λόγω τραυμ. Αθανασίου), Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μορέιρα (56′ Λώλης), Παμλίδης (56′ Ροσέρο), Φοφανά (76′ Μπάλαν), Ριένστρα (76′ Κιάκος), Μπαγκαλιάνης, Λιάσος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο