fbpx

ΚΕΔ: Δεν θα βρίσκει καλούς ξένους διαιτητές να ορίζει

ΚΕΔ: Δεν θα βρίσκει καλούς ξένους διαιτητές να ορίζει

Η ΑΕΚ φώναξε για τη διαιτησία του Βούλγαρου Γκεόργκι Καμπάκοφ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ φωνάζει τόσο για τη διαιτησία του Λετονού Αντρίς Τρεϊμάνις, όσο και για τον Πορτογάλο VAR-ista Ζοάο Πινέιρο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι ξένοι διαιτητές δεν είναι πλέον στο απυρόβλητο και οι ελληνικές ομάδες έχουν παράπονα από τις υποδείξεις τους, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται και το VAR. Και όσο θα φτάνουμε προς το τέλος της περιόδου, τόσο οι ΠΑΕ θα στρέφονται κατά των διαιτητών.

Στην ΚΕΔ γνωρίζουν τι τους περιμένει, αλλά δεν είναι στο χέρι του Στ. Μπένετ να φέρει πρωτοκλασάτους ευρωπαίους διαιτητές να σφυρίζουν στην Σούπερ Λίγκα. Οι Ισπανοί, οι Ιταλοί ή οι Γερμανοί διαιτητές που είναι διεθνείς έχουν υποχρεώσεις στα παιχνίδια της UEFA (Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ, Κόνφερανς Λιγκ) και στα εγχώρια πρωταθλήματα. Για τον λόγο αυτό ο Άγγλος αρχιδιαιτητής έφερε διαιτητές από την Βουλγαρία, την Λετονία και την Ουγγαρία (τον Τάμας Μπόγκναρ για το Άρης Ολυμπιακός).

Οι καλοί ευρωπαίοι διαιτητές δύσκολα θα έρθουν φέτος να σφυρίξουν στο ελληνικό πρωτάθλημα κι αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα το συναντάει από δω και πέρα σχεδόν κάθε αγωνιστική ο Μπένετ. Δεν έχει μαγικό ραβδάκι και μάλλον πρέπει να αλλάξουν τακτική στα θέματα της διαιτησίας οι μεγαλοπαράγοντες των ΠΑΕ. Διαφορετικά το κλίμα τοξικότητας θα υποβαθμίζει κι άλλο το «προϊόν» που ήδη είναι απαξιωμένο.     

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο