fbpx

Ο κερδισμένος χρόνος του ΠΑΟΚ και οι τραγικοί αριθμοί του Ολυμπιακού

Ο κερδισμένος χρόνος του ΠΑΟΚ και οι τραγικοί αριθμοί του Ολυμπιακού

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ή αν προτιμάτε, των δύο φετινών προβληματικών ομάδων του Big-5. Με τη μια να αναζητάει ένα restart σε βάρος της άλλης. Και το μεγάλο από πλευράς ψυχολογίας βήμα το έκανε ο «δικέφαλος του βορρά».

Μπορεί η ομάδα του Λουτσέσκου να έκανε τη νίκη της αγωνιστικής όμως αυτό δεν κρύβει και τα δικά της προβλήματα τη φετινή σεζόν. Ούτε τα κενά στο ρόστερ, ούτε τις κόντρες στα αποδυτήρια. Οι μεγάλες νίκες δίνουν ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα και ηρεμία, δεν κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι. Κι αν στο ΠΑΟΚ κάνουν αυτό το λάθος να κρύψουν τα προβλήματα κάτω από την ασπίδα της μεγάλης νίκης στο «Καραϊσκάκη», θα τα βρουν μπροστά τους στην πορεία, πολύ πιο έντονα, όπως τα βρήκε ο Ολυμπιακός. Γιατί;

Μπορεί η ομάδα του Λουτσέσκου να έκανε τη νίκη της αγωνιστικής όμως αυτό δεν κρύβει και τα δικά της προβλήματα τη φετινή σεζόν. Ούτε τα κενά στο ρόστερ, ούτε τις κόντρες στα αποδυτήρια.

Γιατί στα λόγια όλα είναι καλά, ιδανικά κι εύκολα. Στη πράξη είναι τα πολύ δύσκολα, ειδικά αν μιλάμε για μια ομάδα όπως ο φετινός προβληματικός Ολυμπιακός που αφέθηκε στην τύχη του ένα ολόκληρο καλοκαίρι και ο όποιος μεταγραφικός σχεδιασμός (;) άρχισε να υλοποιείται στα μέσα Σεπτεμβρίου! Εν ολίγοις οι «ερυθρόλευκοι» πληρώνουν τα πολλά λάθη του καλοκαιριού. Και για να μη τα επαναλαμβάνουμε και γινόμαστε κουραστικοί, ας μιλήσουμε με αριθμούς…

40 ποδοσφαιριστές έχουν χρησιμοποιηθεί στα 18 μέχρι τώρα επίσημα παιχνίδια του Ολυμπιακού (8 για το πρωτάθλημα και 10 στην Ευρώπη), οι Βατσλίκ, Σισέ, Βρσάλικο, Ρεάμπτσιουκ, Εμβιλά, Αγκ. Καμαρά, Μασούρας, Αμπ. Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ντόι, Παπασταθόπουλος, Άβιλα, Ελ Αραμπί, Κούντε, Βαλμπουενά, Γκάρι Ροντρίγκες, Μπα, Ινμπόμ Χουάνγκ, Βρουσάι, Ντε Λα Φουέντε, Ανδρούτσος, Κούτρης, Ουί Τζο Χουάνγκ, Μπιελ, Ρέτσος, Μπόουλερ, Χάμες Ροντρίγκες, Μπακαμπού, Σαμασέκου, Μαρσέλο, Τζολάκης, Πασχαλάκης, Μανωλάς, Ραντζέλοβιτς, Ζινκερνάγκελ, Τικίνιο, Μαντί Καμαρά, Κανέ, Χασάν και Ζοάο Καρβάλιο!

Απίστευτο και σίγουρα για το βιβλίο ρεκόρ Γκίνες… 3 προπονητές μέσα σε 45 ημέρες έχουν καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού φέτος: Μαρτίνς, Κορμπεράν, Μίτσελ.

4 ποδοσφαιριστές βρίσκονται στη λίστα αναμονής για να αγωνιστούν κι αυτοί: Λάιντνερ, Κασάμι, Φορτούνης και Λαλά. Που σημαίνει πως αν προλάβουν να παίξουν, ο Ολυμπιακός θα έχει φτάσει μέχρι τη διακοπή όλων των διοργανώσεων λόγω Μουντιάλ, τους 44 ποδοσφαιριστές σε 25 ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη!

18 επίσημα ματς με 18 διαφορετικές ενδεκάδες για τον Ολυμπιακό φέτος. Αρκεί να πούμε μόνο, ότι η Φράιμπουργκ που είναι επικεφαλής στον όμιλο των «ερυθρολεύκων» στο Europa league έχει αγωνιστεί και στα 4 παιχνίδια της μέχρι σήμερα με την ίδια ενδεκάδα.

8 ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν στη σεζόν έχουν ήδη αποχωρήσει από τους «ερυθρόλευκους» (Μανωλάς, Ραντζέλοβιτς, Ζικερνάγκελ, Τικίνιο, Μαντί Καμαρά, Κανέ, Χασάν, Καρβάλιο).

7 μόλις τέρματα είχε σημειώσει ο ΠΑΟΚ σε ισάριθμους αγώνες του στο πρωτάθλημα και πέτυχε δύο στο «Καραϊσκάκη».

2 σερί αυτογκόλ έχουν οι Πειραιώτες στα παιχνίδια τους. Ένα στο Ηράκλειο από τον Ντόι κι ένα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ από τον Σωκράτη.

2 σερί πέναλτι έχει χάσει φέτος στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Ένα με τον Ελ Αραμπί στο ματς με τον Ατρόμητο κι ένα με τον Χάμες κόντρα στον ΟΦΗ.

19-25 γκολ, δηλαδή -6 τέρματα παθητικό έχει ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν (12-7 στην Ελλάδα και 7-18 στην Ευρώπη).

0 νίκες σε 10 παιχνίδια στην Ευρώπη 4 μόλις νίκες σε οκτώ παιχνίδια στη Σούπερ Λίγκα 4 μόλις νίκες σε 18 ματς σε Ελλάδα κι Ευρώπη δεν τη λες και καλή επίδοση 3 παίκτες ενημερώθηκαν ότι δεν υπολογίζονταν το ξεκίνημα της σεζόν αλλά οι δύο εξ αυτών (Φορτούνης, Βρουσάι) επέστρεψαν στις προπονήσεις με τον πρώτο να έχει αρκετές συμμετοχές ήδη.

4 παίκτες (Λα Φουέντε, Μπόουλερ, Σαμασέκου, Κούτρης) ήρθαν στο λιμάνι μετά βαϊων και κλάδων αλλά όλοι έχουν εξαφανιστεί επί Μίτσελ. Ειδικά ο Σαμασέκου, που ήρθε έτοιμος από τη Γερμανία, αρκεί που είναι στις αποστολές…

1 ποδοσφαιριστής ο Ισραηλινός αριστερός μπακ Λάιντνερ, αποκτήθηκε από τους πρώτους με καλό βιογραφικό, ως ένα από τα νέα μεγάλα ταλέντα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αλλά δεν έχει παίξει λεπτό, δεν έχει μπει καν σε αποστολή. Φέρεται να υπάρχει πρόβλημα με το κοινοτικό του διαβατήριο (Ρουμανίας) που δεν έχει εκδοθεί ακόμη. Μα ούτε σαν ξένος έχει αγωνιστεί…

17 μεταγραφές έκανε φέτος ο Ολυμπιακός εκ των οποίων οι 9 ήρθαν τον Σεπτέμβριο (Ρέτσος, Μπιέλ, Μπόουλερ, Μαρσέλο, Ροντρίγκες, Μπακαμπού, Σαμασέκου, Πασχαλάκης, Κασάμι)

2 διαφορετικές ομάδες έχει ο Ολυμπιακός φέτος. Μια για την Ευρώπη και μια για την Ελλάδα κι αυτό γιατί παίκτες που δεν πρόλαβαν να δηλωθούν στην ευρωπαϊκή λίστα αφού αποκτήθηκαν ετεροχρονισμένα, ενώ άλλοι που δηλώθηκαν δεν παίζουν ή έχουν αποχωρήσει. Αλαλούμ…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο