fbpx

ΕΠΟ – λίγκα: Δεν θα βγει… λευκός καπνός για την επαγγελματική διαιτησία

ΕΠΟ – λίγκα: Δεν θα βγει… λευκός καπνός για την επαγγελματική διαιτησία

Η λίγκα και ο πρόεδρος της Βαγγέλης Μαρινάκης έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες για την λειτουργία της επαγγελματικής διαιτησίας στο πρωτάθλημα. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η ΕΠΟ.

Στις 2 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι «η συζήτηση και λήψη απόφασης επί του θέματος της σύστασης Επαγγελματικής Διαιτησίας». Ο Συνεταιρισμός προσέλαβε ήδη τον πρώην αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ ως σύμβουλο του για θέματα της επαγγελματικής διαιτησίας με την προοπτική να τον τοποθετήσει στη διεύθυνση του μελλοντικού πρότζεκτ.

Στις 29 Σεπτεμβρίου η διοίκηση Μαρινάκη ανακοίνωσε την «ίδρυση του οργανισμού “Επαγγελματική Διαιτησία Ποδοσφαίρου Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία” που αναλαμβάνει την υλοποίηση της επαγγελματικής Διαιτησίας, στα πρότυπα της Premier League». Στο άρθρο 7 του καταστατικού (σύνθεση – θητεία και εκπροσώπηση διοικητικού οργάνου) της ΑΕ «Επαγγελματική Διαιτησία Ποδοσφαίρου» αναφέρεται ότι «η εταιρεία διοικείται από μονομελές Διοικητικό Όργανο (Σύμβουλος – Διαχειριστής) που εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας για θητεία 6 ετών. Σύμβουλος – Διαχειριστής ορίζεται ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ…».

Μεθαύριο Πέμπτη συνεδριάζει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και θα αποφασιστεί πότε θα γίνει η συνάντηση με την λίγκα, προκειμένου να συζητηθεί το πρότζεκτ επαγγελματική διαιτησία και πως αυτό θα λειτουργήσει. Από την συνάντηση δεν πρόκειται να βγει… άσπρος καπνός για έναν και μόνο λόγο: Η λίγκα επιθυμεί να αποκτήσει δική της ΚΕΔ που θα ασχολείται με την επαγγελματική διαιτησία, ενώ η ΕΠΟ δεν συζητάει καν το ενδεχόμενο να φύγει από τους κόλπους της η διαιτησία. Οπότε πάμε για νέα μετωπική…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο