fbpx

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2: ΠΑΟΚΑΡΑ στο Φάληρο, «ξέρανε» τους «ερυθρόλευκους» και τους άφησε 10 βαθμούς πίσω από την κορυφή (vid)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2: ΠΑΟΚΑΡΑ στο Φάληρο, «ξέρανε» τους «ερυθρόλευκους» και τους άφησε 10 βαθμούς πίσω από την κορυφή (vid)

Στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Super League ο ψυχωμένος ΠΑΟΚ πήρε παλικαρίσιο «διπλό» μέσα στο Φάληρο (1-2) και άφησε τον Ολυμπιακό 10 βαθμούς πίσω από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό. 

YouTube video

Ο Δικέφαλος με το «τρίποντο» της νίκης ανέβηκε στην τέταρτη θέση και εξασφάλισε χρόνο ηρεμίας, καθώς δεν είχε ξεκινήσει καλά την σεζόν. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ήταν εμφανές ότι ήθελε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο του, δημιουργώντας ρήγματα κυρίως από τις πλευρές. Μόλις στο πρώτο λεπτό απείλησε με σουτ του Ελ Καντουρί έξω από την περιοχή, ενώ και ο Λύρατζης σούταρε στο 2′ και ήταν άστοχος.

Το σκορ άνοιξε στο 8′. Ο Τσαούσης εκτέλεσε κόρνερ και ο Παπασταθόπουλος στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα με κεφαλιά την έστειλε στα δίκτυα της εστίας του Τζολάκη (0-1).

Το αυτογκόλ του Σωκράτη αποσυντόνισε για αρκετά λεφτά τους ερυθρόλευκους που σταδιακά βρήκαν τα πατήματα τους και ισορρόπησαν το παιχνίδι. Στο 15′ ο Χάμες εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κατέληξε στον Γκάρι  το σουτ του οποίου ήταν εντελώς άστοχο.

Στο 16′ ο Ελ Καντουρί επιχείρησε να τρυπήσει την άμυνα του Ολυμπιακού με μπαλιά στην πλάτη της, ωστόσο ο Τζολάκης είχε «διαβάσει» τη φάση, βγήκε από την εστία του και απομάκρυνε τον κίνδυνο.Το ματς είχε ρυθμό και στο 18′, μετά από κόρνερ του Χάμες, ο Παπασταθόπουλος είχε άστοχη κεφαλιά.

Φουλ άμυνα

Με την συμπλήρωση του 20λεπτου οι γηπεδούχοι πίεζαν ψηλά για να κλέψουν την μπάλα και να βρουν ανοργάνωτη την άμυνα του ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους αμύνονταν μαζικά με διπλή ζώνη και μόνο ο Ολιβέιρα είχε μείνει μπροστά.

 Στο 23′ ο Γκάρι πλαγιοκόπησε την άμυνα του Δικέφαλου, το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και η μπάλα πέρασε κόρνερ. Στο 29′ ο Ολυμπιακός έφυγε στην κόντρα με έξυπνη πάσα του Χουάνγκ, ο Κοτάρσκι βγήκε από την εστία του και έδιωξε την μπάλα κι αυτός με το κεφάλι.

Στο 34′, μετά από γέμισμα του Χουάνγκ, ο Κοτάρσκι έκανε άστοχη έξοδο, η μπάλα στρώθηκε στον Ρέαμπτσουκ, το σουτ του οποίου βρήκε πάνω στο σώμα του Ίνγκασον και έτσι απομακρύνθηκε ο κίνδυνος.

Τους κατάπιε στον αέρα

Το γκολ ήταν θέμα χρόνου για τους Πειραιώτες και ήρθε στο 37′.  Ο Ρέαμπτσουκ έβγαλε σέντρα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και ο Χάμες με εκπληκτικό άλμα και κεφαλιά ισοφάρισε (1-1). Στο 41′ ο Κολομβιανός σταρ από πλάγια έπιασε δυνατό σουτ, ο Κοτάρσκι απέκρουσε προσωρινά, ο Γκάρι γύρισε την μπάλα στον Μπακαμπού, το τελείωμα του οποίου ήταν εντελώς άστοχο.

Ο Χάμες Ροντρίγκες πανηγυρίζει

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε νέα σημαντική ευκαιρία. Ο Γκάρι μπήκε από δεξιά, έκανε την συρτή σέντρα για τον Μπακαμπού, όμως πρόλαβε και μάζεψε την μπάλα ο Κοτάρσκι.

Δεύτερο χτύπημα

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, «παγώνοντας» για δεύτερη φορά το «Γ. Καραϊσκάκης». Στο 56′ ο Λύρατζης γύρισε στον Νάρεϊ, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα (1-2). Στο 58′ ο Γκάρι βρέθηκε φάτσα με τον Κοτάρσκι, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο.

Το ματς είχε πάρει «φωτιά» και στο 61′ ο ρέφερι έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ για μαρκάρισμα του Μπα στον Ολιβέιρα. Τελικά ανακάλεσε την απόφαση του, μετά από χρήση του VAR. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αντιδράσει μετά το 1-2 και ο Μίτσελ έριξε στο παιχνίδι τους Μασούρα, Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά για να γίνει η ομάδα του πιο πιεστική στην επίθεση.

Στο 74′ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ, ο Παπασταθόπουλος πήρε την κεφαλιά, ήταν όμως άστοχος.Οι γηπεδούχοι έπαιζαν κυρίως από τα άκρα και στο 78′ ο Χουάνγκ έβγαλε την σέντρα, ο Μπακαμπού κέρδισε ανενόχλητος την κεφαλιά, ήταν κι αυτός άστοχος. Στο 83′ ο Βαλμπουενά γέμισε την μπάλα, ο  Βρουσάι σούταρε, αλλά ούτε κι αυτός μπόρεσε να σκοράρει.

Στα τελευταία λεπτά ο Μίτσελ τα έπαιξε όλα για όλα περνώντας στον αγωνιστικό χώρο και τον Ουί Τζόαντί του Μπα. Στο 88′ ο Ολυμπιακός έχασε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί να μην μπορεί να σκοράρει με τον Κοτάρσκι να είναι εξουδετερωμένος. Τον κίνδυνο για την εστία του ΠΑΟΚ «έσβησε» ο Σάστρε.

Διαιτητής: Τρεϊμάνις (Λετονία)

Κίτρινες: Ελ Καντουρί, Αουγκούστο, Ντάντας, Κοτάρσκι, Σβαμπ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης, Παπασταθόπουλος, Μπα (84′ Ουί Τζο), Ρέαμπτσουκ, Βρουσάι, Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά (65′ Μασούρας), Χουάνγκ Ίνμπομ, Χάμες Ροντρίγκες (71′ Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες (71′ Εκ Αραμπί), Μπακαμπού.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Ντάντας (90′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Αουγκούστο (85′ Σοάρες), Νάρεϊ, Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα.

**Στην ομαδική φωτογράφιση οι παίκτες του ΠΑΟΚ κρατούσαν μπλουζάκι στην μνήμη του Σαράφη.

**Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γκουστάβο Πογέτ παρακολούθησε το παιχνίδι από τις εξέδρες του «Γ.  Καραϊσκάκης».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο