fbpx

Χρυσή Μπάλα: Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι ο νέος «Βασιλιάς» (vid)

Χρυσή Μπάλα: Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι ο νέος «Βασιλιάς» (vid)

Ο Καρίμ Μπενζεμά κατέκτησε τη «Χρυσή Μπάλα» και κατάφερε να σταματήσει για δεύτερη φορά τα τελευταία 14 χρόνια να σταματήσει την κυριαρχία των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Την προηγούμενη φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο ήταν το 2018, όταν το βραβείο είχε πάει στον Λούκα Μόντριτς. Στις υπόλοιπες βραβεύσεις, ο Αργεντινός είχε επτά «Χρυσές Μπάλες» και ο Πορτογάλος πέντε.

Ο Γάλλος επιθετικός είχε 44 γκολ σε 46 εμφανίσεις την περσινή σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης και πανηγύρισε με τους «μερένχες» την κατάκτηση του Champions League και του ισπανικού πρωταθλήματος.

Το σχετικό ποστάρισμα:

Η πρώτη δεκάδα:

1 Καρίμ Μπενζεμά
2 Σαντιό Μανέ
3 Κέβιν Ντε Μπρόινε
4 Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι
5 Μοχάμεντ Σαλάχ
6 Κιλιάν Εμπαπέ
7 Τιμπό Κουρτουά
8 Βινίσιους Τζούνιορ
9 Λουκα Μόντριτς
10 Έρλινγκ Χάαλαντ

Το σχετικό βίντεο:

Τη «Χρυσή Μπάλα» στις γυναίκες κέρδισε η Αλέξια Πουτέγιας την Μπαρτσελόνα. Η 28χρονη παίκτρια των «μπλαουγκράνα» είχε κατακτήσει και πέρυσι το βραβείο, ενώ τον περασμένο Ιούλιο είχε υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο, που την έχει κρατήσει εκτός αγωνιστικών χώρων, το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Αγγλίδα, Μπεθ Μεντ της Άρσεναλ και στην τρίτη η Αυστραλέζα, Σαμ Κερ της Τσέλσι.

Το σχετικό ποστάρισμα:

Ο Ρόπμπερτ Λεβαντόφσκι πήρε το βραβείο «Γκερτ Μίλερ» για την ανάδειξή του στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Ευρώπης. Ο 34χρονος Πολωνός είχε σημειώσει πέρυσι με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου 50 γκολ σε 46 εμφανίσεις. Στο γερμανικό πρωτάθλημα είχε 35 γκολ σε 34 ματς, ενώ είχε και 13 γκολ σε δέκα εμφανίσεις στο Champions League. Επίσης, είχε δυο γκολ στον τελικό του γερμανικού Super Cup.

Το σχετικό ποστάρισμα:

Το βραβείο «Γασίν», του καλύτερου τερματοφύλακα της χρονιάς πήγε στον Τιμπό Κουρτουά της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Βέλγος ποδοσφαιριστής ήταν από τους κορυφαίους της «Βασίλισσας» της Ευρώπης, στην πορεία για την κατάκτηση του Champions League, το οποίο ήταν το 14ο στην ιστορία της. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Βραζιλιάνος, Άλισον Μπέκερ της Λίβερπουλ και στην τρίτη ο επίσης Βραζιλιάνος, Έντερσον της Μάντσεστερ Σίτι.

Το σχετικό ποστάρισμα:

Το βραβείο του νεαρού παίκτης της χρονιάς πήρε ο Γκάβι της Μπαρτσελόνα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Εντουάρντο Καμαβινγκά της Ρεάλ Μαδρίτης και στην τρίτη τον Τζαμά Μουσιάλα της Μπάγερν Μονάχου.

Το σχετικό ποστάρισμα:

Κορυφαίος σύλλογος της περσινής σεζόν αναδείχτηκε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία κατέκτησε το αγγλικό πρωτάθλημα και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League και του Κυπέλλου Αγγλίας.

Το σχετικό ποστάρισμα:

Επίσης, απονεμήθηκε το βραβείο «Σόκρατες» στον Σαντιό Μανέ, για την προσφορά του στη Σενεγάλη. Ο 30χρονος επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου έχει μεγάλο φιλανθρωπικό έργο στην πατρίδα του και χρηματοδοτεί την κατασκευή σχολείων και νοσοκομείων.

Το σχετικό ποστάρισμα:

Η είδηση της βραδιάς ήταν η 20η θέση του Κριστιάνο Ρονάλντο, που αποτελεί ιστορικό χαμηλό για τον Πορτογάλο. Η χειρότερη θέση που είχε βρεθεί ήταν η 14η το 2006. Πάντως, υπήρξαν και χειρότερα, καθώς ο Λιονέλ Μέσι δε βρέθηκαν καν στην τελική 30άδα, λόγω της κακής περσινής σεζόν στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Το σχετικό ποστάρισμα:

Η «Χρυσή Μπάλα» μεταφέρθηκε από τον Εστεμπάν Οκόν με το μονοθέσιο της Alpine. Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν ο παλαίμαχος επιθετικός Ντιντιέ Ντρογκμπά και η Σάντι Χέρμπερτ, δημοσιογράφος του France Football.

Το σχετικό ποστάρισμα:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο