fbpx

Λαμία-Παναθηναϊκός 0-2: Νικάει και χωρίς να σκοράρει ο Αϊτόρ

Λαμία-Παναθηναϊκός 0-2: Νικάει και χωρίς να σκοράρει ο Αϊτόρ

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο «8 στα 8» στο πρωτάθλημα επικρατώντας εύκολα στη Λαμία της τοπικής ομάδας με 2-0.

Το τριφύλλι νίκησε χωρίς να σκοράρει ο Αϊτόρ, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στο ημίχρονο. Συνολικά οι νικητές είχαν πέντε τραυματισμούς στο ματς της 8ης αγωνιστικής της Super League!

Οι πράσινοι ήθελαν να κυριαρχήσουν στο παιχνίδι από το ξεκίνημα του και στο 4′ έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία. Ο Αϊτόρ έκανε ωραία προσπάθεια και σουτ από θέση μέσα αριστερά στην κλειστή γωνία, ωστόσο ο Σαράνοφ είχε σωστή τοποθέτηση και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 6′ ο Αϊτόρ γύρισε την μπάλα στον Παλάσιος, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ.

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνέχισαν να πιέζουν τον αντίπαλο τους και έψαχναν το γκολ με την μπάλα να περνάει από τα πόδια του Μπερνάρντ.

Στο 12′ ο Αϊτόρ γέμισε την μπάλα για τους Ιωαννίδη, Παλάσιος, όμως ο Σαράνοφ πήγε πρώτος στην μπάλα και την μπλόκαρε.

«Εκρυψαν» την μπάλα

Στο 23′ οι φιλοξενούμενοι «έκρυψαν» την μπάλα και άνοιξαν το σκορ. Ο Ιωαννίδης με έξυπνη πάσα βρήκε τον Μπερνάρντ, αυτός είδε την κίνηση του Παλάσιος, του πέρασε την κάθετη και ο Αργεντινός με πλασέ πάνω από τον Σαράνοφ έκανε το 1-0.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΠΑΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε τρόπο να δημιουργήσει ρήγμα στην άμυνα της Λαμίας για να σκοράρει, ευελπιστώντας ότι στην συνέχεια θα ανοιχθεί για να ψάξει την ισοφάριση.

Στο 25′ ο Ιωαννίδης βρέθηκε σε θέση… βολής, αλλά δεν έκανε την καλύτερη επιλογή και η ευκαιρία χάθηκε, ενώ στο 29′ ο Μπερνάρντ πέρασε εκπληκτική πάσα στον Αϊτόρ, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει τελική.

Στο 38′, μετά από κόρνερ της Λαμίας, ο Παλάσιος έφυγε στην κόντρα, όμως πριν πλασάρει του έκλεψε την μπάλα ο Ασκόφσκι. Στο 42′ οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Μανούσος βρέθηκε με την μπάλα έξω από την περιοχή του τριφυλλιού με το τελείωμα του να είναι κάκιστο.

Χωρίς Αϊτόρ

Ο Αϊτόρ τραυματίστηκε στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και στο δεύτερο τον αντικατέστησε ο Βέρμπιτς, ο οποίος ακόμα δεν έχει βοηθήσει την ομάδα του.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΠΑΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Γιοβάνοβιτς έκανε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή στο 52′. Ο Τζανδάρης πάνω στη φάση κλώτσησε στο κεφάλι τον Τσέριν και τον έβγαλε… νοκ άουτ για το υπόλοιπο του αγώνα.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε πολλές διακοπές, κυρίως λόγω των σκληρών φάουλ που έκαναν οι γηπεδούχοι. Στο 57′ ο Τσιλούλης έκανε το γέμισμα από δεξιά, ο Μανούσος δεν έπιασε καλά το σουτ με τον Μάγκνουσον να αποσοβεί τον κίνδυνο. Στο 60′ ο Τσοκάι γύρισε την μπάλα στον Βέρμπιτς που δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή και ο Αντέτζο απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Αναγκαστικές αλλαγές

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη διάρκεια του αγώνα έχασε και άλλους τέσσερις ποδοσφαιριστές από τραυματισμό! Στο 64′ τραυματίστηκε ο Ιωαννίδης μετά από δυνατό μαρκάρισμα του Κορνέζου. Ο 22χρονος φορ υπέστη κάταγμα στη μύτη και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο καθώς δεν σταματούσε η αιμορραγία.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΠΑΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Ιωαννίδης αποχώρησε στο 71′ και δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός βρήκε λύση από έναν αμυντικό. Ο Μπερνάρντ εκτέλεσε κόρνερ, ο Σάντσες κέρδισε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Σιμόν και επέστρεψε στον Αργεντινό μπακ που με σουτ έκανε το 2-0.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΠΑΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στο 76′ αποχώρησε τραυματίας και ο Παλάσιος, ενώ στο 82′ ο Τρουιγιέ σε μια αλλαγή κατεύθυνσης είδε το γόνατο του να κολλάει στο έδαφος, έπεσε αμέσως κάτω και άρχισε να σφαδάζει. Στο ντεμπούτο του ο Γάλλος ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε σοβαρά και αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο τραυματίστηκε και ο Σλίβλα και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες, καθώς είχαν κάνει όλες τις αλλαγές.

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)
Κίτρινες: Μπεχαράνο, Τζανδάρης/ Χουάνκαρ

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Σιμόν, Γκοράνοφ, Αντέτζο, Κορνέζος, Μπεχαράνο, Τζανδάρης (67′ Σλίβκα), Τσιλούλης (78′ Γιακουμάκης), Ντε Βινσέντι (82′ Μαρμεντίνι), Ασκόφσκι (46′ Νούνιες), Μανούσος (78′ Ρόμανιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Τσέριν (52′ Τσοκάι), Μπερνάρντ (78′ Γκάνεα), Αϊτόρ (46′ Βέρμπιτς), Παλάσιος (78′ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (71′ Τρουιγέ).

**Ο Δ. Κουρμπέλης παρά το γεγονός ότι πήγε στη Λαμία και ήταν ένας από τους 23 παίκτες που είχε στην αποστολή ο Γιοβάνοβιτς, τελικά δεν ήταν 100% έτοιμος και δεν κάθισε στο πάγκο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο