fbpx

Άρης-Ιωνικός 2-1: Επιστροφή στις νίκες με ανατροπή

Άρης-Ιωνικός 2-1: Επιστροφή στις νίκες με ανατροπή

Με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης εκμεταλλεύθηκε το προσωρινό αριθμητικό πλεονέκτημά του και υπέταξε 2-1 τον μαχητικό Ιωνικό. 

Οι «κίτρινοι» βρήκαν λύσεις και γκολ από τους δύο βασικούς επιθετικούς τους, τον Ζερβινιό και τον Γκρέι σε ένα διάστημα που ο χρόνος κυλούσε υπέρ των φιλοξενουμένων και οι εξέδρες του «Κλεάνθης Βικελίδης» ετοιμάζονταν να εκραγούν. 

Ο τραυματισμός του Εμάνουελ Σάκιτς και η καθυστέρηση στην αντικατάστασή του, όμως, άφησε ανοικτές διαβάσεις στην άμυνα του Ιωνικού και έτσι οι «κίτρινοι» πήραν ένα τρίποντο ανάσα για τη συνέχεια της σεζόν.

Ο Άλαν Πάρντιου έκανε πέντε αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με την ΑΕΚ, το οποίο η ομάδα του έχασε με κατεβασμένα χέρια. Ο Αγγλος προπονητής έδωσε για πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν φανέλα βασικού σε Ζερβινιό και Ετέμπο, ενώ στην ενδεκάδα επέστρεψαν οι Οντουμπάτζο, Πάλμα και Καμάτσο.

Οι γηπεδούχοι από το ξεκίνημα του αγώνα κυκλοφορούσαν την μπάλα και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν δύο τελικές προσπάθειες με τους Καμάτσο (7′) και Μαζικού (9′), ενώ ο Ιωνικός αμυνόταν στο μισό του γηπέδου. Ηταν προφανές ότι οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού ήθελαν να κρατήσουν το μηδέν στην εστία τους και να κάνουν την ζημιά στην κόντρα.  Το πλάνο πήγε να βγει στο 18′. Ο Αοσμαν τροφοδότησε τον Ελευθεριάδη, αυτός έκανε το γύρισμα, ωστόσο οι Μάντζης, Λοβέρα δεν πρόλαβαν να βάλουν την προβολή για να σκοράρουν. Στο επόμενο λεπτό ο Μάντζης είδε εκτός εστίας τον Κουέστα και επιχείρησε να τον «κρεμάσει», όμως ο Ισπανός γκολκίπερ μπλόκαρε την μπάλα.

Δοκάρι με Πάλμα

Το παιχνίδι είχε ρυθμό και στο 21′ οι κίτρινοι έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Πάλμα έπιασε συρτό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε το πόδι αμυνόμενου και κατέληξε στο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Στο 25′ έγινε έλεγχος από το VAR για το αν η μπάλα βρήκε το χέρι του Μύγα, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε «παίζεται».

Ο Καμάτσο σκόραρε στο 30′, όμως το γκολ δεν μέτρησε, διότι στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ ο Οντουμπάτζο. Η φάση ήταν οριακή και το ματς ξεκίνησε μετά από τρία λεπτά, καθώς γινόταν έλεγχος από το VAR. Ο Ιωνικός «χτύπησε» στο 42′ και «πάγωσε» το «Κλ. Βικελίδης».  Ο Λοβέρα έπιασε δυνατό σουτ, ο Κουέστα απομάκρυνε την μπάλα, αλλά ο Μάντζης μάζεψε το ριμπάουντ και σκόραρε από κοντά (0-1).

Οι παίκτες του Ιωνικού πανηγυρίζουν

Στο 44′ ο Κουέστα απέκρουσε σουτ του Φαντιγκά, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Καμάτσο με σουτ έστειλε την μπάλα στην κερκίδα, η οποία τον αποδοκίμασε. Στο τρίτο και το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Σάκιτς και Μάντζης παραλίγο να σκοράρουν στην εστία της ομάδας τους, αλλά το 0-1 παρέμεινε στο πρώτο ημίχρονο.

Χτύπησε με Μαζικού

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης πίεσε. Απείλησε με τον Πάλμα στο 52′, αλλά τη λύση έδωσε ο Μαζικού. Ο αριστερός μπακ του Άλαν Πάρντιου δημιούργησε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Στο 63′ βρήκε τον Ζερνινιό, ο οποίος έκανε από κοντά το 1-1. Η πίεση συνεχίστηκε. Ο Άγγλος τεχνικός των γηπεδούχων άλλαξε την επιθετική γραμμή του, ενώ έδωσε εντολή να στοχεύσουν οι παίκτες του στην αριστερή πτέρυγα του Ιωνικού όταν τραυματίστηκε ο Σάκιτς. Από ‘κει δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για τη 2η ασίστ του Μαζικού στον Γκρέι, ο οποίος το ‘πε και το ‘κανε: Επέστρεψε στα γκολ για το 2-1.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κίτρινες: Φαμπιάνο/Αοσμαν, Σάκιτς

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Νταμπό (46′ Ματέο Γκαρσία), Ετέμπο, Καμάτσο, Πάλμα (67′ Γκρέι), Μαντσίνι (42′  Μανού Γκαρθία), Ζερβινιό (67′ Ιτούρμπε).

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανος): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Αντούνες, Σάκιτς (77′ Μίλο), Κάνιας (52′ Τσίμπσαχ, 78΄Μάαας), Φαντιγκά, Άοσμαν (77΄Μεντόσα), Ελευθεριάδης, Μάντζης, Λοβέρα (46′ Σεμπά).

 **Πριν από την έναρξη του αγώνα κατατέθηκε στεφάνι από τον Αγησίλαο Τουμαζάτο, γενικό διευθυντή της ΠΑΕ Άρης, στο ειδικό μνημείο που υπάρχει στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Είναι προς τιμήν του Αλέξανδρου Νικολαΐδη που έφυγε τόσο νωρίς. Επίσης, κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ολυμπιονίκη που ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Άρη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο