fbpx

Καραμπάγκ-Ολυμπιακός 0-0: «Λευκή» ισοπαλία

Καραμπάγκ-Ολυμπιακός 0-0: «Λευκή» ισοπαλία

Τον πρώτο του βαθμό στον όμιλο κατέκτησε ο Ολυμπιακός στην έδρα της Καραμπάγκ, με τις δύο ομάδες να τελειώνουν την αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής χωρίς γκολ.  

Την επόμενη αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν τη Ναντ και θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν τη νίκη που θα τους φέρει κοντά στην πρόκριση στο Conference League. Ο Μίτσελ, αν και παρέταξε μία 11αδα με πολλές αλλαγές, λόγω του ντέρμπι της Δευτέρας με τον ΠΑΟΚ, παρουσίασε μία ομάδα που γνώριζε τι ήθελε να πάρει από το παιχνίδι. 

Η Καραμπάγκ παρέμεινε στη δεύτερη θέση, ενώ ο Ολυμπιακός στην τελευταία χάνοντας οριστικά το τρένο για τους 32 του Europa League.

Η Καραμπάγκ την κατοχή, ο Ολυμπιακός τις ευκαιρίες 

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά με τους «ερυθρόλευκους» να παίζουν κλειστά πίσω καλύπτοντας τους διαδρόμους προς την περιοχή του Πασχαλάκη.  Στο 13’ η Καραμπάγκ είχε την πρώτη της τελική στο ματς με τον Κάντι, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα απείλησε ο Βέσοβιτς με σουτ στην κίνηση, χωρίς να βρει εστία. 

Μετά το πρώτο 20λεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε πιο ψηλά τις γραμμές του απορροφώντας την πίεση της Καραμπάγκ. Η αλλαγή συστήματος από 3-5-2 σε 4-4-2 αποδείχτηκε σωστή καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν να πατούν στην αντίπαλη περιοχή. Στο 23’ ο Ντόι με κεφαλιά έστειλε τη «στρογγυλή θεά» λίγα εκατοστά πάνω από το δοκάρι. Στο 33’ ο Ρέαμπτσιουκ μπήκε στην περιοχή από αριστερά, ωστόσο το γύρισμά του δεν ήταν καλό και χάθηκε σημαντική ευκαιρία. Οι Αζέροι στάθηκαν τυχεροί στο 38’, καθώς η μπάλα από τη σέντρα σουτ του Αμπουμπακάρ Καμαρά χτύπησε στη συμβολή των δοκαριών. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Κούντε να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Mαγκομενταλίγεφ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. 

Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες χωρίς γκολ στα αποδυτήρια σε ένα πρώτο 45λεπτο, όπου η Καραμπάγκ πίεζε ψηλά, είχε τη συντριπτική κατοχή, αλλά ο Ολυμπιακός δημιουργούσε ευκαιρίες για να πάρει αυτός το προβάδισμα. 

Κράτησε το μηδέν, πήρε τον βαθμό

Η πίεση των γηπεδούχων στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου δεν ανησύχησαν την άμυνα των «ερυθρολεύκων» σε κανένα σημείο. Αντίθετα, οι παίκτες του Μίτσελ έβρισκαν χώρους στο δεύτερο μισό του γηπέδου, τους οποίους προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν με αντεπιθέσεις. Τα δύο σουτ του Κούντε στο 52’ και στο 61’ δεν ήταν ικανά για να βάλουν τους φιλοξενούμενους σε θέση οδηγού του σκορ. 

Οι Αζέροι συνέχισαν να έχουν την κατοχή, αλλά το ποσοστό είχε μειωθεί αρκετά. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 71’ για να έχουν την πρώτη τους επικίνδυνη επίθεση με το άστοχο σουτ του Όζοβιτς. Οι αλλαγές του Μίτσελ βοήθησαν τον Ολυμπιακό να ρίξει τον ρυθμό και να κινδυνέψει να δεχθεί κάποιο τέρμα που θα τον καταδίκαζε στην τέταρτή του ήττα στους ομίλους.

Διαιτητής: Γκρεγκ Πόουσον (Αγγλία)

Κίτρινες: Αλμέιδα, Ρομάο – Βρσάλικο, Παπασταθόπουλος

Καραμπάγκ (Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ): Μαγκομενταλίγεφ, Βέσοβιτς, Μουσταφαζάντε, Χουσεΐνοφ, Γιαφαργκουλίγεφ (85΄ Μπαϊράμοφ), Γκαράγιεφ (68΄ Ρομαό), Αλμέιδα (68΄ Γιάνκοβιτς), Σεϊντάεφ, Κάντι (62΄ Όζομπιτς), Ζουμπίρ, Οβούσου (85΄ Χουσεΐνοφ).

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Πασχαλάκης, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Βρσάλικο, Ρέαμπτσουκ, Βρουσάι (86΄ Γκ. Ροντρίγκες), Κούντε (69΄ Εμβιλά), Μπουχαλάκης (86΄ Ινμπέομ Χουάνγκ), Μπιέλ (66΄ Βαλμπουενά), Αμπουμπακάρ Καμαρά, Ουί Τζο Χουάνγκ (66΄ Μαρτσέλο).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  (σε 4 αγώνες)

 Φράιμπουργκ    12

Καραμπάχ        7

Ναντ            3

Ολυμπιακός      1

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο