fbpx

Σέλτικ-Λειψία 0-2: Πέρασε από τη Γλασκώβη και ανέβηκε στη δεύτερη θέση

Σέλτικ-Λειψία 0-2: Πέρασε από τη Γλασκώβη και ανέβηκε στη δεύτερη θέση

Στη Γλασκώβη η Σέλτικ έπαιζε στην ουσία το τελευταίο της χαρτί για να έχει ελπίδες στον 6ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι από τη Λειψία. Η γερμανική ομάδα επικράτησε με 2-0 και πέρασε στη δεύτερη θέση, αφήνοντας τρίτη την Σαχτάρ.

Οι γηπεδούχοι έψαξαν ένα γρήγορο γκολ το οποίο τελικά δεν ήρθε, ωστόσο στη διάρκεια του πρώτου μέρους δημιούργησαν φάσεις με τους Μαέντα (1′), Χακσαμπάνοβιτς (26′) και Φουρουχάσι (29′). Ήταν σαφώς καλύτεροι κι αυτό που τους έλειψε ήταν μόνο το γκολ.

Η Λειψία έδειξε πως έχει σφυγμό στην εκπνοή του πρώτου 45λεπτου και απείλησε με τους Ενκουνκού(45′) και Ορμπαν (45’+1′).

Ο Όρμπαν έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Στο 49′ ο 30χρονος επιθετικός βρέθηκε απέναντι από τον Χαρτ, όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει, καθώς ο έμπειρος τερματοφύλακας αποσόβησε τον κίνδυνο με τα πόδια.  

Οι δύο ομάδες κυνηγούσαν το γκολ και τελικά το πανηγύρισαν οι φιλοξενούμενοι στο 75′. Ο Σίλβαγύρισε την μπάλα προς το ύψος του πέναλτι, εκεί ήταν ο Βέρνερ που με κεφαλιά νίκησε τον Χαρτ (1-0).

Η Σέλτικ προσπάθησε να ισοφαρίσει και έχασε ευκαιρίες με τους Ο’ Ράιλι (78′) και Γιακουμάκη (80′). Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 84′ με έξοχο τελείωμα του Φόρσμπεργκ.

Διατητής: Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ (Τουρκία)

Κίτρινες: Χατάτε, Γιουράνοβιτς/

ΣΕΛΤΙΚ: Χαρτ, Γιουράνοβιτς, Κάρτερ Βίκερς, Γεντς, Τέιλορ, Ο’ Ράιλι, Χατάτε (66′ Μούι), Χακσαμπάνοβιτς (66′ Τέρνμπουλ), Μαέντα (Μπερναμπέι), Φουρουχάσι (66′ Γιακουμάκης), Αμπάντα (42′ Φόρεστ).

ΛΕΙΨΙΑ: Μπλάσβιτς, Σιμακάν (76′ Χένριχς), Όρμπαν, Γκβάρντιολ, Ράουμ, Χαϊνταρά (83′ Ντιαλό), Σλάγκερ, Σομποσλάι (76′ Φόρσμπεργκ), Ενκουνκού (88′ Νοβόα), Βέρνερ, Σίλβα (76′ Πόουλσεν).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ρεάλ Μ.      10

Λειψία        6

Σαχτάρ Ντ.    5

Σέλτικ        1

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο