fbpx

Πλζεν-Μπάγερν Μονάχου 2-4: Τρίποντο από τα αποδυτήρια 

Πλζεν-Μπάγερν Μονάχου 2-4: Τρίποντο από τα αποδυτήρια 

Η Μπάγερν Μονάχου πέρασε εύκολα από την έδρα της Βικτόρια Πλζεν (2-4) και έκανε το τέσσερα στα τέσσερα στον Γ’ όμιλο του Champions League. 

Οι Βαυαροί με το τρίποντο αυτό αγκάλιασαν την πρώτη θέση του ομίλου, καθώς για να κατέβουν από το ρετιρέ, θα πρέπει να ηττηθούν και στα δύο παιχνίδια που απομένουν. Αντίθετα οι Τσέχοι έμειναν στον πάτο της βαθμολογίας χωρίς βαθμό και δύσκολα θα μπορέσουν να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια έστω και στο Europa League. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε και… τελείωσε στα πρώτα λεπτά, καθώς οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» δις και έβαλαν τέλος στα όνειρα των παικτών της Πλζεν για το θετικό αποτέλεσμα και τον πρώτο πόντο στους ομίλους του Champions League. Ο Μανέ στο 10’ έπαιξε ωραία το «ένα-δύο» με τον Γκορέτσκα και με πλασέ νίκησε τον Στάνεκ και έγραψε το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κομάν από αριστερά πάσαρε στον Μίλερ, ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο τελευταίος από εκτελεστής έγινε δημιουργός και στο 25’ έδωσε την ασίστ για το πρώτο από τα δύο γκολ που σημείωσε ο Γκορέτσκα στο πρώτο μέρος. Στο 28’ ο Γερμανός άσος αποχώρησε από το ματς και έδωσε τη θέση του στον 17χρονο Τελ. Στο 35’ ο Μανέ ανταπέδωσε στον Γκορέτσκα «σερβίροντάς» του το 0-4. Οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου είχαν την ευκαιρία να πετύχουν το δεύτερό τους γκολ στους ομίλους, ωστόσο ο Μοσκέρα δεν βρήκε στόχο. 

Η Μπάγερν Μονάχου άφησε το πόδι από το γκάζι στο δεύτερο μέρος, ενώ σε αυτό έπαιξαν ρόλο και οι αλλαγές που πραγματοποίησε ο Νάγκελσμαν. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, ωστόσο άφηναν κενά στα μετόπισθεν, τα οποία εκμεταλλεύτηκε η Πλζεν. Στο 57’ ο Τζίρκα  αστόχησε για λίγα εκατοστά, αλλά πέντε λεπτά αργότερα ο Βιλκανόβα έγινε ο πρώτος παίκτης τη φετινή σεζόν που παραβιάζει την εστία των Βαυαρών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Στο 75’ ο Κλεμέντ συνδύασε την πρώτη του παρουσία στους ομίλους με γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-4.

Διαιτητής: Μπαρτόζ Φρανκόβσκι (Πολωνία)

Κίτρινες: Μορκέρα – Μαζραουί

Βικτόρια Πλζεν: Στένεκ, Χέιντα, Τιγιανί, Γεμέλκα, Χάβελ (46’Χόλικ), Κάλβαχ, Μπούχα, Κόπιτς (25’Γίρκα), Μοσκέρα, Βλκανόβα (81’Πίλαρ), Χορί (46’Κλίμεντ).

Μπάγερν Μονάχου: Ουλράιχ, Στάνισιτς, Ουπαμεκανό (70’Βάντερ), Παβάρ, Μαζραουί, Γκορέτσκα (57’Γκράβενμπερχ), Κίμιχ, Κομάν, Μίλερ (28’Τελ), Μανέ, Σανέ (70’Ζάμπιτσερ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μπάγερν Μ.   12

Ίντερ         7

Μπαρτσελόνα   4 

Πλζεν         0

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο