fbpx

Ο Λουιζάο και οι βραζιλιάνοι στόπερ που φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού

Ο Λουιζάο και οι βραζιλιάνοι στόπερ που φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού

O Ολυμπιακός φαίνεται να «καίγεται» για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού τον Ιανουάριο και να στρέφει ξανά – όπως και το περασμένο καλοκαίρι- το ενδιαφέρον του στην απόκτηση του Βραζιλιάνου Λουιζάο, του 20χρονου αριστεροπόδαρου στόπερ της Σάο Πάουλο.

Με την ευκαιρία αυτή το Apexsports.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμίζει ότι μέχρι σήμερα, 24 Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει τη φανέλα των «ερυθρολεύκων» εκ των οποίων μόλις τέσσερις ήταν κεντρικοί αμυντικοί. Και από αυτούς μόνο ένας είχε αξιοπρεπέστατη πορεία στο λιμάνι.

Έντου Ντρασένα

Ο 21χρονος -τότε- στόπερ αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2002 με τη μορφή δανεισμού από την βραζιλιάνικη Γκουαρανί. Τα ΜΜΕ της Βραζιλίας τον θεωρούσαν έναν από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας και πίστευαν ότι έχει όλα τα φόντα για μια μεγάλη καριέρα. Όμως η απειρία του, καθώς ερχόταν πρώτη φορά στην Ευρώπη και το άγχος του για διάκριση αποδείχθηκαν κακοί παράγοντες και ο Ντρασένα δεν μπόρεσε να βγάλει στο χορτάρι όλα όσα τον συνόδευαν στην μεταγραφή του. Εμεινε στο Πειραιά ένα εξάμηνο, όπου είχε 13 εμφανίσεις κι ένα γκολ έως ότου τέλος Γενάρη του 2003 επιστρέψει στη χώρα του για λογαριασμό της Κρουζέιρο.

Ζούλιο Σέζαρ

Από τους πλέον αξιοπρόσεκτους ξένους αμυντικούς του Ολυμπιακού. Μαχητής, αξιοπρεπής, αποτέλεσε μια πολύ καλή λύση στα μετόπισθεν των πρωταθλητών. Ο Ζούλιο Σέζαρ με την τεράστια καριέρα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν, αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2008 από την Τίγκρες. Εμεινε στον Πειραιά δύο σεζόν, όπου είχε 63 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και ξεχώρισε ακόμη για την ευχέρεια του στο… σκοράρισμα! Πέτυχε συνολικά έντεκα γκολ, εκ των οποίων τα δύο απέναντι σε Ρόμα και Ρεάλ στο Champions League να παραμένουν αξέχαστα.

Φελίπε Σαντάνα

Τον απέκτησαν οι «ερυθρόλευκοι» δανεικό από την Σάλκε τον Ιανουάριο του 2015 γιατί είχαν ξεμείνει από στόπερ κι ενώ είχε ένα πολύ βαρύ βιογραφικό εντούτοις πρόλαβε να αναδειχθεί σε έναν από τους χειρότερους κεντρικούς αμυντικούς που πέρασαν ποτέ από τον Ολυμπιακό. Αν και είχε μια πολύ καλή καριέρα στη Ντόρτμουντ αλλά και στη Σάλκε μέχρι που έμεινε στο περιθώριο, ο Σαντάνα δεν μπόρεσε να δείξει τα καλά του στοιχεία στην Ελλάδα κι αποχώρησε το καλοκαίρι έχοντας μόλις οκτώ παιχνίδια με τους Πειραιώτες.

Μπρούνο Βιάνα

Ο 22χρονος –τότε- στόπερ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2016 από την Κρουζέιρο αντί 2 εκατ. ευρώ, μετά από εισήγηση του τεχνικού του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στην ομάδα της Βραζιλίας. Ο Βιάνα ήρθε στον Ολυμπιακό με πολύ καλές συστάσεις και αξιοπρόσεκτα στατιστικά αλλά δεν μπόρεσε να δείξει όλα όσα τον συνόδευαν. Αγωνίστηκε για έναν χρόνο στους Πειραιώτες με 23 συμμετοχές (ένα γκολ), πριν παραχωρηθεί δανεικός τη σεζόν 2017-18 στην Μπράγκα, με την οποία αναδείχθηκε εκείνη τη σεζόν, κορυφαίος κεντρικός αμυντικός στη Πορτογαλία! Για αυτό και η Μπράγκα στο τέλος του δανεισμού προχώρησε στην απόκτησή του αντί τριών εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο