fbpx

Φτάνει η κρίσιμη μέρα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Φτάνει η κρίσιμη μέρα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Μεθαύριο Πέμπτη (13/10) είναι μία σημαντική ημέρα για την επανέναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων που έχουν διακοπεί με απόφαση της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, λόγω των κυρώσεων του νόμου Αυγενάκη στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο περιβόητο μητρώο της ΓΓΑ.

Ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, για την επίλυση τουπροβλήματος, έχει «κατεβάσει» τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου ανάπτυξης, το οποίο θα ψηφιστεί την Πέμπτη. Στη τροπολογία αναφέρεται ότι τα σωματεία που έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση και έχουν υποβάλλει αίτηση εγγραφής στο μητρώο της ΓΓΑ μπορούν να πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα χωρίς την εφαρμογή των κυρώσεων του νόμου που είναι αγωνιστικός αποκλεισμός.

Η ΕΠΟ δεν είναι ικανοποιημένη ούτε με αυτή τη διάταξη και ζητάει να γίνει μία αλλαγή στην τροπολογία, ώστε να μην θεωρείται η ειδική αθλητική αναγνώριση ως αναγκαία συνθήκη για τη συμμετοχή σωματείων στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δημοσίου.

Ετσι, θα ανοίξει ο δρόμος και για τη συμμετοχή όσων ομάδων στερούνταιαθλητικής αναγνώρισης, αλλά έχουν υποβάλλει αίτηση εγγραφής στο μητρώο. Εάν η αλλαγή που ζητάει η ΕΠΟ,γίνει αποδεκτή, τότε θα ληφθεί απόφαση έναρξης των ερασιτεχνικώνπρωταθλημάτων από την Εκτελεστική της Επιτροπή.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο