fbpx

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0:  Αϊτόρ σκοράρει, Παναθηναϊκός κερδίζει…

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0:  Αϊτόρ σκοράρει, Παναθηναϊκός κερδίζει…

Ο MVP της φετινής πορείας του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, ο Αϊτόρ, «καθάρισε» και στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στην Λεωφόρο (1-0) και οδήγησε την ομάδα του στο «7 στα 7» στη SuperLeague

Οι Αρκάδες έβαλαν δύσκολα στο τριφύλλι και αμύνθηκαν υποδειγματικά μέχρι το 78′.  Στο συγκεκριμένο λεπτό ο Ισπανός άσος κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ. Στις καθυστερήσεις το ματς έγινε ροντέο με τον Μπρινιόλι στο 97΄ να κρατάει το μηδέν στην εστία του μετά από σουτ του Σίτο.

Οι «πράσινοι» από το ξεκίνημα του αγώνα ήθελαν να ανοίξουν την άμυνα της φιλοξενούμενης ομάδας, χωρίς να το πετύχουν στο πρώτο 45λεπτο. Οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή Μεταξά είχαν κλείσει καλά τους χώρους και μπόρεσαν να περιορίσουν τον Μπερνάρ. Το παιχνίδι σε αυτό το διάστημα είχε πολλές διακοπές, τα σφυρίγματα του διαιτητή ήταν αρκετά και έτσι ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει ρυθμό. Επιχειρούσε να κάνει τη ζημιά κυρίως από στημένες φάσεις, αλλά ο Αστέρας αμύνθηκε καλά.

Στο 2′ ο Αϊτόρ εκτέλεσε φάουλ, ωστόσο κανείς από τους συμπαίκτες του δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι.

Φάση από το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης

Στο 14′ νέα εκτέλεση φάουλ από τον Αϊτόρ, έδιωξαν οι αμυνόμενοι, η μπάλα στρώθηκε στον Χουάνκαρ που τον έκοψε ο Καστάνιο πριν σουτάρει. Στο 26′ ο Τιλίκα εκτέλεσε φάουλ, ο Μπρινιόλιμπλόκαρε την μπάλα, βρίσκοντας στη διεκδίκηση της τον Ιγκλέσιας. Ο ρέφερι έδειξε «παίζεται».

Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία για το τριφύλλι έγινε στο 31′. Ο Ιωαννίδης σούταρε, η μπάλα κόντραρε στους αμυνόμενους, νέο σουτ του Μπερνάρ με τον Παπαδόπουλο να αποσοβεί τον κίνδυνο. Στο 33′ ο Βραζιλιάνος μέσος εκτέλεσε φάουλ, ο Ιωαννίδης με τακουνάκι βρήκε τον Σένκεφελντ, ο οποίος σούταρε από κοντά, αλλά ο Παπαδόπουλος με τα πόδια έδιωξε σε κόρνερ. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αϊτόρ εκτέλεσε φάουλ, όμως ο προωθημένος Σάντσες δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η λύση από την άσπρη βούλα

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Αστέρας έκανε αισθητή την παρουσία του και στην επίθεση. Στο 48′ ο Μπαρτόλο έβγαλε την σέντρα, ο Ιγκλέσιας κέρδισε την κεφαλιά, η μπάλα όμως πέρασε άουτ. Στο 50′ οι Αρκάδες έφυγαν στην κόντρα, ο Τιλίκα κράτησε την μπάλα για 20 μέτρα, σούταρε με δύναμη, αλλά ο Μπρινιόλι ήταν στη σωστή θέση και «έσβησε» τον κίνδυνο. Το παιχνίδι είχε ένταση και στο 52′ ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να απειλήσει. Ο Χουάνκαρ σέντραρε, ο Αϊτόρ έπιασε το σουτ στην κίνηση, χωρίς να βρει στόχο.

Στο 59′ ο Αϊτόρ εκτέλεσε κόρνερ, ο Σένκεφελντ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ήταν άστοχος. Στο 61′ ο Αλβάρες εκτέλεσε φάουλ, ο Τιλίκα κέρδισε την κεφαλιά κι αυτός όμως ήταν άστοχος.

Το πέναλτι του Αϊτόρ

Και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν. Στο 64′ ο Μπερνάρ πέρασε την μπάλα στον Αϊτόρ, ο οποίος την γύρισε για τον Ιωαννίδη, αλλά ο Παπαδόπουλος με τη βοήθεια των αμυντικών του τον πρόλαβε.

Στο 76′ ο Αϊτόρ «τσίμπησε» την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο Αλβάρες τον κλώτσησε στο πόδι και ο διαιτητής έκανε χρήση του VAR, υποδεικνύοντας πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε στο 80′ ο Ισπανός πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και έκανε το 1-0.  Αυτό ήταν το όγδοο γκολ του Αϊτόρ στη Super League.

Στο 84′ ο Αστέρας έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ζουκάνοβιτς με δεύτερη κίτρινη. Ο Βόσνιος αμυντικός κράτησε από τη φανέλα του Αϊτόρ και γι’ αυτό είδε κίτρινη κάρτα για δεύτερη φορά. Στο 93′ ο Μπερνάρ είχε την εστία του Παπαδόπουλου… πιάτο, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο 95′ ο Βέρμπιτς βρέθηκε απέναντι από τον Παπαδόπουλο, ο οποίος τον νίκησε δύο φορές. Ο Αστέρας στο 97′ λίγο έλειψε να «παγώσει» την Λεωφόρο, ωστόσο το σουτ του Σίτο απέκρουσε ο Μπρινιόλι.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κόκκινη: 84′ Ζουκάνοβιτς

Κίτρινες: Κουρμπέλης/Ιγκλέσιας, Καστάνιο, Γκαρντάβσκι, Αλβάρες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες (75′ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Κουρμπέλης (92′ Τσοκάι), Μπερνάρντ, Αϊτόρ, Παλάσιος (63′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Γκαρσία (45’+2′ Κρέσπι), Άλβαρες, Καστάνο, Ζουκάνοβιτς, Ιγκλέσιας, Στάνκο, Τιλίκα (88′ Ριέρα), Μπαρτόλο (88′ Σίτο), Γκαρντάφσκι, Μπαράλες (60′ Μουνάφο).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο