fbpx

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-2: Μεταμόρφωση στο β’ μέρος και νίκη-ανατροπή στο Ηράκλειο 

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-2: Μεταμόρφωση στο β’ μέρος και νίκη-ανατροπή στο Ηράκλειο 

Η πρώτη εκτός έδρας φετινή νίκη του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη ήρθε σήμερα (9/10) στο Ηράκλειο με 2-1 επί του ΟΦΗ στην 7η αγωνιστική της Super League. 

Οι «ερυθρόλευκοι» νωθροί στο πρώτο 45λεπτο έχαναν 1-0, συνήλθαν στο β’ μέρος έπιασαν πολύ καλή απόδοση και γύρισαν το παιχνίδι.

Επεισόδια πριν την έναρξη

Από το ξεκίνημα του αγώνα ο ΟΦΗ έδειξε ότι θέλει να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και τα κατάφερε με πολύ τρέξιμο και πρέσινγκ απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που κανείς δεν κατάλαβε τι ακριβώς ήθελε να παίξει στο πρώτο ημίχρονο. Νωθροί, χωρίς ένταση στο παιχνίδι τους, ασύνδετοι και με μια ακόμη διαφορετική ενδεκάδα-έμπνευση του Μίτσελ (μέσα ο Αγκιμπού Καμάρα, στην παρθενική του εμφάνιση στόπερ ο 19χρονος αμυντικός χαφ Ντόι, ο Μπιέλ στα άκρα), οι Πειραιώτες έδειξαν χαμένοι στον αγωνιστικό χώρο.

Το αυτογκόλ του Ντόι

Με φλυαρία πίσω από τη σέντρα, στο δικό τους μισό άλλαζαν πάσες χωρίς να ξέρουν τι να κάνουν και μόνη διέξοδος ήταν να περιμένουν όλοι τις βαθιές μπαλιές του Εμβιλά. Ο Μπιέλ ακίνδυνος στα άκρα, ο Ιν Μπομ με ελάχιστε πρωτοβουλίες ο Αγκιμπού το ίδιο όπως σε όλα τα φετινά ματς κι έτσι απομονώθηκε ο Μπακαμπού που μάταια περίμενε μια καλή μπαλιά. Σε όλο το πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός είχε ένα σουτ του Μασούρα λίγο άουτ και μια καλή φάση για γκολ (αν έμπαινε θα ακυρωνόταν γιατί ο Μασούρας ήταν σε θέση οφσάιντ) όταν από πάσα του Μασούρα και σουτ του Μπακαμπού από κοντά έδιωξε ο Μανδάς. Αντίθετα ο ΟΦΗ είχε αρκετές φάσεις, είχε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 5′ με τον Γκερέρο που πλάσαρε άουτ και βρήκε το γκολ με αναπάντεχο τρόπο καθώς μετά από σέντρα του Τοράλ, ο Ντόι στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη στο 41′ (1-0).

Μεταμορφωμένος στο δεύτερο μέρος

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός βγήκε εντελώς διαφορετικός και με δύο αλλαγές στην ενδεκάδα του. Με Γκάρι και Χάμες οι Πειραιώτες έγιναν γρήγοροι, πιεστικοί και προκάλεσαν ασφυξία στους γηπεδούχους. Απείλησαν αρχικά με σουτ των Βρουσάι και Μπιέλ, κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Βρουσάι από τον Μεγιάδο στο 52′ αλλά το πέναλτι του Χάμες έδιωξε εντυπωσιακά ο Μανδάς. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν το έβαλαν κάτω πίεσαν πολύ και στο 58′ από εξαιρετικά κάθετη χωρίς να βλέπει, του Χάμες στον Γκάρι Ροντρίγκες ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 1-1 κι έφερε τη ηρεμία στο «κόκκινο» στρατόπεδο.

Ο Γκάρι Ροντρίγκες πανηγυρίζει με τον Βρουσάι

Οι Πειραιώτες έπαιξαν τα ρέστα τους στη συνέχεια για την ολική ανατροπή και τα κατάφεραν απέναντι σε έναν ΟΦΗ που κλείστηκε στα καρέ του, όταν στο 80′ από φάουλ του Βαλμπουενά ο Μπακαμπού με κεφαλιά ψαράκι έκανε το 1-2…

Στις καθυστερήσεις μάλιστα ο Μπακαμπού έχασε μεγάλη ευκαιρία και για το 1-3 αλλά αυτό ελάχιστα ανησύχησε τους «ερυθρόλευκους».

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος 

Κίτρινες: Λάρσον, Μπαλογιάννης, Μαρινάκης- Ντόι.

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Μανδάς, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο (72′ Τζου), Περέα, Τοράλ (63′ Ντουρμισάι), Λάρσον, Ντίκο (54′ Ντιουσέ), Γκερέρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Μίτσελ) Τζολάκης, Άβιλα (38′ Βρουσάι), Ρέαμπτσιουκ, Ντόι (46′ Ροντρίγκες), Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Αγκ. Καμαρά (80′ Μαρσέλο), Ι. Χουάνγκ, Μπιέλ (74′ Βαλμπουενά). Μασούρας (46′ Χάμες), Μπακαμπού.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο