fbpx

Άρης-ΑΕΚ 0-2: Αέρας η «Ένωση», νίκησε εύκολα στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Άρης-ΑΕΚ 0-2: Αέρας η «Ένωση», νίκησε εύκολα στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Σε μεγάλα κέφια η ΑΕΚ πέρασε σαν σίφουνας από το «Κλεάνθης Βικελίδης» επικρατώντας 2-0 του Αρη, ενώ έχασε κι άλλες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. 

Με το πέμπτο «τρίποντο» στις πρώτες επτά αγωνιστικές της Super League, ο Δικέφαλος του Νότου ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 15 βαθμούς. Γκατσίνοβιτς και Λιβάι Γκαρσία τα δυο γκολ της «Ένωσης».

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα έχοντας πάρει ώθηση και από τον κόσμο τους. Μετά το 15′ η ΑΕΚ όχι μόνο ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά προηγήθηκε στο σκορ, ενώ έχασε και ευκαιρίες που δεν… χάνονται για να πετύχει κι άλλα γκολ.

Η πρώτη φάση δημιουργήθηκε στο 11′ από τον Ιτούρμπε, ενώ στο 16΄σουτ του Μαντσίνι απέκρουσε ο Αθανασιάδης. Στο 25′ η ΑΕΚ έβγαλε αντεπίθεση, μετά από κόρνερ του Αρη, με τον Λιβάι Γκαρσία να τροφοδοτεί τον Γκατσίνοβιτς, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Κουέστα. Στο επόμενο λεπτό η Ενωση έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Ρότα μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε το γύρισμα, οι αμυντικοί του Αρη δεν έδιωξαν σωστά, ο διεθνής μπακ έγινε εκ νέου αποδέκτης της μπάλας αλλά από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ.

Το γκολ του Σιμάνσκι

Το σκορ άνοιξε στο 28′. Γλυκιά εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς από δεξιά και ο Σιμάνσκι με δυνατή κεφαλιά ψαράκι στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Κουέστα και «έγραψε» το 0-1. Το γκολ έδωσε φτερά στους φιλοξενούμενους που έκαναν διαρκώς επιθέσεις. Στο 30′ ο Κουέστα μπλόκαρε την μπάλα μετά από συρτό σουτ του Αραούχο, ο οποίος στο επόμενο λεπτό έχασε την ευκαιρία της αγωνιστικής. Οι αμυντικοί του Αρη έκαναν τραγικό λάθος, η μπάλα κατέληξε στον Πινέδα που πάσαρε στον Αραούχο, ο οποίος αστόχησε σε κενή εστία.

Ο Αρης είχε αποσυντονιστεί και στο 37′ η ΑΕΚ έχασε νέα απίστευτη ευκαιρία. Ο Σιμάνσκι έκλεψε την μπάλα και έβγαλε τετ α τετ τον Λιβάι, ο οποίος απέφυγε και τον Κουέστα, πλάσαρε, όμως ο Μαζικούέδιωξε πάνω από την γραμμή.

Με φόρα στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε με τη φόρα του πρώτου μέρους και στο 50′ έγινε το 0-2. Ο Μαντσίνι έκανε λάθος και έδωσε πάσα στον Αραούχο, αυτός την κατάλληλη στιγμή έβγαλε μπαλιά πάρε- βάλε στον Λιβάι Γκαρσία που «τσίμπησε» την μπάλα και την έστειλε στα δίκτυα.  Ο Αλμέιδα χρησιμοποιεί τον επιθετικό από το Τρίνινταντ/Τομπάγκο ως φορ κι αυτός τον δικαιώνει με την απόδοση του.

Το γκολ του Λιβάι Γκαρσία

Ο Αρης ήταν βραχυκυκλωμένος και ο Πάρντιου έκανε τις πρώτες του κινήσεις στο 57΄ χρησιμοποιώντας τους Ζερβίνιο και Οντουμπάγιο, αλλά οι κίτρινοι δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τα δεδομένα του ματς. Στο 62΄ μετά από σουτ του Πινέδα, ο Ενκουλού έβαλε την κόντρα και απομάκρυνε τον κίνδυνο, καθώς η μπάλα είχε πορεία προς τα δίκτυα.

Στο 65′ ο Γκατσίνοβιτς ήταν άστοχος και στο 67′ ο Γκαρσία σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η απόφαση ήταν σωστή. Στο 75′ ο Γκαρσία σέντραρε, ο Γκατσίνοβιτς έπιασε καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε την μπάλα. Στις καθυστερήσεις σουτ του Μάνταλου απέκρουσε ο γκολκίπερ του Αρη.

Διαιτητής: Κορέια (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Νταμπό/Μακουντί, Αραούχο, Αθανασιάσης.

ΑΡΗΣ (Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά (57′ Οντουμπάγιο), Μαζικού, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Νταμπό, Μανού Γκαρθία (82′ Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (66΄ Πάλμα), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (66′ Σέικ), Γκρέι (57′ Ζερβίνιο).

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Μοχαμάντι, Βίντα, Μουκουντί, Σιμάνσκι, Ελίασον (80′ Αμραμπάτ), Γκατσίνοβιτς (80′ Τσούμπερ), Πινέδα (90′ Γιόνσον), Λιβάι Γκαρσία (90′ Μάνταλος), Αραούχο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο