fbpx

Οταν ο Μαραντόνα υποκλίθηκε στην Τούμπα το 1988 (vid)

Οταν ο Μαραντόνα υποκλίθηκε στην Τούμπα το 1988 (vid)

Ήταν Πέμπτη 6 Οκτωβρίου του 1988 όταν η Θεσσαλονίκη έζησε μια από τις σημαντικότερες ποδοσφαιρικές βραδιές της. Ενα βράδυ στο οποίο ο αείμνηστος Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα μάγευε τα πλήθη στην Τούμπα.

Τότε, οι «ασπρόμαυροι» ανυπομονούσαν να δουν από κοντά τον Αργεντινό μάγο από κοντά, σε ένα ματς που ταυτόχρονα είχε και μεγάλο ενδιαφέρον καθώς η ιταλική ομάδα είχε νικήσει μόνο με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στο «Σαν Πάολο». Ο ΠΑΟΚ προερχόταν από νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με γκολ του Στέφανου Μπορμπόκη και είχε καλή ψυχολογία.

Ωστόσο, η Νάπολι ήταν αυτή που πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του θεσμού, καθώς απέσπασε 1-1, ανοίγοντας το σκορ στο 17′ με τον Καρέκα και τον ΠΑΟΚ με τη σειρά του να απαντά με τον Σκαρτάδο στο 65′. Ο ΠΑΟΚ παρά την πίεσή του για την ανατροπή, έμεινε με την γλυκόπικρη γεύση της προσπάθειας.

YouTube video

Αυτό που έχει μείνει όμως στην μνήμη όλων είναι το γεγονός ότι η αναμέτρηση διεξήχθη σε μία εκρηκτική ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει 40.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με δημοσιογράφο της ιταλικής τηλεόρασης να ρωτά τον Μαραντόνα μετά τη λήξη: «Πόσα παιχνίδια έχεις παίξει παγκοσμίως σε τέτοια ατμόσφαιρα;» και τον «Ντιεγκίτο» να δίνει την εξής απάντηση: «Εχω παίξει πολλά παιχνίδια αλλά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα!».

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίσραελ): Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγωνίδης (62′ Τσουρέλας), Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Καρασαββίδης (46′ Σμολ), Φερνάντο, Αλεξανδρίδης.

Νάπολι (Μπιάνκι): Τζουλιάνι, Φεράρα, Φραντσίνι, Κοραντίνι, Αλεμάο, Ρένικα, Κρίπα, Ντε Νάπολι (46′ Καρανάντε), Καρέκα, Μαραντόνα, Φούζι.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο