fbpx

Μπενφίκα-Παρί Σεν Ζερμέν 1-1: Ο Βλαχοδήμος κατέβασε ρολά

Μπενφίκα-Παρί Σεν Ζερμέν 1-1: Ο Βλαχοδήμος κατέβασε ρολά

Μπενφίκα και Παρί Σεν Ζερμέν μοιράστηκαν βαθμούς (1-1) και εντυπώσεις σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι.

Οι δύο ομάδες συγκατοικούν στην κορυφή με έξι πόντους στον 8ο όμιλο του Champions League. Από τους πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν ο Βλαχοδήμος και ο Ντοναρούμα που βρέθηκαν σε πολύ καλή βραδιά.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και έχασαν την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 8′. Ο Γκονζάλο Ράμος βρέθηκε απέναντι από τον Ντοναρούμα, πλάσαρε, αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ απέκρουσε με το πόδι.
Ο  Πορτογάλος φορ απείλησε και στο 14′ και πάλι όμως ο Ντοναρούμα αποσόβησε τον κίνδυνο.

Νέα ευκαιρία για την Μπενφίκα στο 19΄. Ο Σίλβα τροφοδότησε τον Νέρες, ο οποίος πάτησε στην περιοχή από δεξιά, έκανε το σουτ και ο Ντοναρούμα έδιωξε δύσκολα με το χέρι.

Η Παρί σκόραρε στην πρώτη φάση που δημιούργησε. Στο 22′ ο Εμπαπέ έδωσε την μπάλα στον Νεϊμάρ, ο Βραζιλιάνος τροφοδότησε τον Μέσι, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ στη κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το 0-1 οι Παριζιάνοι απέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο η Μπενφίκα σε μία αντεπίθεση έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Στο 37′ ο Νέρες έδωσε στον Αντόνιο Σίλβα, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντοναρούμα που απέκρουσε.  Σε μεγάλη βραδιά ο Ιταλός «άσος».

Οι «αετοί της Λισαβόνας» συνέχισαν να πιέζουν και η δικαίωση ήρθε στο 41′. Ο Ένζο Φερνάντες έκανε το γέμισμα στην περιοχή, ο Γκονζάλο Ράμος κινήθηκε προς την μπάλα χωρίς να τη βρει κι αυτή κατέληξε στα δίχτυα από το σώμα του Ντανίλο.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ Ο “ΧΑΜΕΝΟΣ” ΝΕΪΜΑΡ

Στο δεύτερο μέρος η Παρί πίεζε και έψαχνε το δεύτερο γκολ. Στο 49′ ο Νεϊμάρ με ανάποδο ψαλίδι, «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου. Στο ξεκίνημα της φάσης ο Ελληνας τερματοφύλακας απομάκρυνε το σουτ του Χακίμι.

Στο 55′ ο Βραζιλιάνος σταρ εκτέλεσε φάουλ με τον Ελληνα τερματοφύλακα να
αποκρούει. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν επιθέσεις κατά κύματα και στο 61′ ο Βλαχοδήμοςβαπομάκρυνε σουτ του Χακίμι.

Στο 67′ η Μπενφίκα απείλησε με στημένη φάση. Ο Γκριμάλντο γέμισε στην περιοχή, ο Οταμέντι βρήκε την μπάλα με τον ώμο και δεν μπόρεσε να της δώσει κατεύθυνση προς την εστία.

Ο Βλαχοδήμος είχε άλλη μία εντυπωσιακή και δύσκολη επέμβαση στο 69′ σε σουτ του Εμπατέ. Το παιχνίδι είχε πάρει φωτιά και στο 81′ ήταν η σειρά του Ντοναρούμα να «σβήσει» τον κίνδυνο στην εστία του, μετά από σουτ του Σίλβα.

ΔIAITHTHΣ: Χεσούς Χιλ Μανθάνο (Ισπανία).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φερνάντες, Γκονζάλο Ράμος/Βεράτι, Νεϊμάρ, Ρουίθ.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Σίλβα, Οταμέντι, Μπα, Γκριμάλντο, Φερνάντες (78’Αουρσνές), Φλορεντίνο, Νέρες (91′ Πίνιο), Μάριο, Σίλβα, Γκονζάλο Ράμος(78′ Ντράξλερ)

ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Ράμος, Μαρκίνιος, Ντανίλο, Χακίμι, Βιτίνια (87’Ρουίθ), Βεράτι, Μέντες (67′ Μπερνάτ), Μέσι (81′ Σαράμπια), Νεϊμάρ,Εμπαπέ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο