fbpx

Ζάλτζμπουργκ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-0: Αήττητη και κοντά στους «16»

Ζάλτζμπουργκ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-0: Αήττητη και κοντά στους «16»

Σε τροχιά πρόκρισης παραμένει η Ζάλτζμπουργκ μετά και τη νίκη της επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 1-0 για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Champions League. 

Ο Οκαφόρ με πέναλτι στο 71’ πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, ωστόσο ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο γκολκίπερ των γηπεδούχων,  ο οποίος με τις εκπληκτικές του επεμβάσεις κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν. 

Άκαρπο ημίχρονο

Ένα ασυνήθιστο χαμηλό τέμπο παιχνίδι για τους γηπεδούχους στο ξεκίνημα, με αποτέλεσμα οι Κροάτες να μην δέχονται ιδιαίτερη πίεση και να κρατούν εύκολα ανέπαφη την εστία τους. Όσο περνούσαν τα λεπτά η Ζάλτζμπουργκ ανέβαζε την απόδοσή της χωρίς να μπορεί να βρει διαδρόμους προς την εστία του Λιβάκοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι πρόσεχαν την άμυνά τους, αλλά όποτε τους δινόταν η ευκαιρία έβγαιναν μπροστά προκειμένου να σκοράρουν. Θα μπορούσαν να το πετύχουν στην ευκαιρία του Μίσιτς, με τον Κεν να αντιδρά σωστά. 

Αύξησε την πίεση

Οι Αυστριακοί μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να κυριαρχήσουν και να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα. Στο 53’ και στο 55’ ο γκολκίπερ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ πραγματοποίησε δύσκολες επεμβάσεις, ενώ στην τελευταία φάση ο Οκαφόρ πήρε το ριμπάουντ αστοχώντας στο σουτ που επιχείρησε. Ο άσος της Ζάλτζμπουργκ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 71’ ευστοχώντας από την άσπρη βούλα. Αυτό ήταν το τρίτο του γκολ στο φετινό Champions League, καθώς έχει σκοράρει σε όλα τα ματς της ομάδας του στους ομίλους ή για να το θέσουμε αλλιώς, έχει πετύχει όλα τα γκολ της ομάδας του φέτος στους ομίλους! Οι Κροάτες προσπάθησαν να απαντήσουν, όμως ο Κεν στο 82΄ με το ένα χέρι σταμάτησε τον Πάβλοβιτς στο τετ α τετ των δύο χαρίζοντας έτσι στους γηπεδούχους το πρώτο τρίποντο και διατηρώντας τους παράλληλα αήττητους.

Διαιτητής: Αντρίς Τρεϊμάνις

Κίτρινες: Μοχαραμί, Αντέμι, Πέτκοβιτς

Zάλτσμπουργκ: Κεν, Ντέντιτς, Σολέ, Πάβλοβιτς, Ούλμερ (80′ Βέμπερ), Ζάιβαλντ, Καπάλδο, Κιάεργκαρντ, Σούιτς (90′ Ντουάτ), Σέσκο, Όκαφορ (79′ Αντάμου).

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι (80′ Μποκάιμ), Τεοφίλ (76′ Ντρμιτς), Σούταλο, Πέριτς, Λιούμπισιτς, Ιβάνουσετς (87′ Μπατουρίνα), Μίσιτς, Αντέμι, Πέτκοβιτς, Όρσιτς (80′ Σπίκιτς).

Βαθμολογία (3 αγ.)

1. Ζάλτσμπουργκ 5

2. Μίλαν 4 (2 αγ.)

3. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3 

4. Τσέλσι 2 (2 αγ.)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο