fbpx

Ρεάλ Μαδρίτης-Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-1: Το τρία στα τρία η «Βασίλισσα»

Ρεάλ Μαδρίτης-Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-1: Το τρία στα τρία η «Βασίλισσα»

Το τελικό 2-1 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα ενός εξαιρετικού ματς στο Μπερναμπέου με τη Ρεάλ Μαδρίτης να χάνει σωρεία σημαντικών ευκαιριών και τη Σαχτάρ να γνωρίζει την πρώτη της ήττα στον 6ο όμιλο του Champions League. 

Ροντρίγκο (13’) και Βινίσιους (28’) τα γκολ για τους «Μερένχες», ενώ για τους Ουκρανούς ο  Ζουμπκόβ  σημείωσε ένα εκπληκτικό τέρμα στο 39’. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στις πρώτες δύο θέσεις του ομίλου με τη Ρεάλ στους 9 βαθμούς και τη Σαχτάρ στους 4. 

Η… κατηφόρα του Μπερναμπέου

Όπως αναμενόταν η Ρεάλ Μαδρίτης είχε τον πρώτο λόγο στο ματς κρατώντας από την αρχή τα ηνία. Δεν άργησε να αποκτήσει το προβάδισμα, καθώς στο 13’ ο Ροντρίγκο με σουτ από τη γραμμή της περιοχής νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ και έγραψε το 1-0. Οι «Μερένχες» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 29’ ο Βινίσιους με ωραίο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδα τους, ενώ ο Βραζιλιάνος θα μπορούσε να είχε πετύχει χατ τρικ στο πρώτο μέρος με τις πολλές και σημαντικές ευκαιρίες που έχασε. Μετά το 35’ οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους επιθετικά και μείωσαν στο σκορ με το εκπληκτικό τέρμα του Ζουμπκόβ στο 39’. Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με 17 τελικές για τους γηπεδούχους και μόλις 4 για τους Ουκρανούς, οι οποίοι είχαν σε καλή μέρα τον Τρουμπίν.

Το γκολ του Ζουμπκόφ

Ευκαιρίες χωρίς γκολ

Η άμυνα της Σαχτάρ πέρασε δύσκολες στιγμές στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως στο 53’ ο Μούντρικ θα μπορούσε να είχε φέρει το ματς στα ίσια. Η «Βασίλισσα» συνέχισε να έχει τον έλεγχο και να κυνηγάει το γκολ που θα της έδινε ασφάλεια για το υπόλοιπο του αγώνα. Οι παίκτες του Αντσελότι δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους και όσο κυλούσαν τα λεπτά γίνονταν πιο προσεκτικοί  προκειμένου να μην δεχθούν την ισοφάριση. Τα μακρινά σουτ του Βαλβέρδε και του Ασένσιο στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν στάθηκαν ικανά να ανησυχήσουν τον εξαιρετικό σήμερα Τρουμπίν, ενώ στο 88’ και στο 89’ ο Μπενζεμά έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρει στο ματς. Στις καθυστερήσεις ο Ασένσιο «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι. Έτσι το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος και η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το τρία στα τρία, αναγκάζοντας τη Σαχτάρ στην πρώτη της ήττα.  

Διαιτητής: Ιβάν Κρούζλιακ (Σλοβακία)

Κίτρινες: Μποντάρ, Μούντρικ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ:  Λούνιν, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Βαλβέρδε, Τσουαμενί (75′ Καμαβινγκά), Κρόος, Ροδρίγο (80’ Ασένσιο), Βινίσιους, Μπενζεμά.

ΣΑΧΤΑΡ: Τρουμπίν, Κονόπλια, Ματβιγένκο, Μποντάρ, Μιχαϊλιτσένκο, Στεπανένκο (88’ Τραορέ), Μπονταρένκο, Σβεντ (67’ Πέτριακ), Σουντάκοβ (88’ Ντούρασεκ), Μούντρικ, Ζουμπκόβ (67’ Σικάν).

Βαθμολογία 

1. Ρεάλ Μαδρίτης        9

2. Σαχτάρ Ντόνετσκ     3

3. Λειψία          3

4. Σέλτικ           1

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο